16.4 C
Valencia

Moliner traslladarà al Comissari europeu d’Energia les reivindicacions del sector ceràmic provincial

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, traslladarà al Comissari europeu d’Acció pel Clima i l’Energia, Miguel Arias Cañete, la veu del sector ceràmic de la província. Així, el president castellonenc es reunirà demà a Brussel·les amb el Comissari per a donar suport al sector en les seues al·legacions presentades a l’esborrany del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) del Ministeri per a la Transició Ecològica del Govern d’Espanya, referents a la cogeneració energètica.

Moliner ha assegurat que “portem la veu de Castelló a Brussel·les perquè es tinga en compte la visió i les preocupacions d’un sector clau per al futur de la nostra província, un sector que vol continuar sent emblema de la competitivitat industrial i principal motor generador d’ocupació en els nostres municipis”.

En aquest sentit, Moliner ha assenyalat que “la nostra indústria ceràmica té una bona part de la seua activitat pivotant entorn de la cogeneració. Bona part dels llocs de treball pivoten entorn de la rendibilitat que presta la cogeneració, i la intenció del Govern de tancar les cogeneracions afecta de forma molt violenta al sector ceràmic”.

Cal tindre en compte que no és habitual que un Comissari es reunisca amb un representant provincial, alguna cosa que el president Moliner ha agraït. “Vaig demanar aquesta reunió i de forma excepcional i inusual un Comissari europeu es reunirà amb un representant provincial, així que com demà tinc aquesta reunió aprofitaré aquesta oportunitat per a demanar que la Unió Europea òbriga un espai de negociació on els sectors implicats puguen opinar i defensar les seues postures. Caminarem cap a aquest objectiu de les energies renovables però aquesta transició ha de fer-se de forma sostenible i no afectant tan rotundament a la rendibilitat d’un sector tan important com el ceràmic”.

- Publicitat -

Cal tindre en compte que és la primera vegada que un Comissari europeu s’interessa específicament per aquesta qüestió que tant preocupa el principal sector industrial de la província i que la reunió amb el president Moliner es produeix en un moment molt oportú, en tractar-se encara d’un esborrany i no una legislació o normativa definitiva.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,559FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià