Mollà demanarà que Agroseguro recobre els preus de 2018

La consellera analitza amb el sector els danys de la DANA sobre la campanya de raïm embossat DOP Vinalopó.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que buscarà un “front comú” per a fer que Agroseguro -el grupd’empreses que gestiona les assegurances agràries i que rep aportacions de l’Administració – recobre els preus i les cobertures de 2018.

“En la Conferència Sectorial d’Agricultura plantejaré retornar a la situació de partida de 2018”, ha assegurat la consellera en una reunió amb els agricultors del raïm embossat per a analitzar l’impacte de la DANA sobre la collita.

La trobada, en la seu de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Vinalopó a Monforte del Cid, es produeix menys d’un mes després de l’última visita de la consellera al sector, amb motiu de l’acte inaugural de la campanya amb el tradicional “Tall de Raïm”.

El temporal de pluges torrencials ha danyat part de la collita de raïm embossat: els agricultors xifren les pèrdues en un 30%, un impacte especialment negatiu si es tenen en compte les bones previsions que la DOP Vinalopó preveia per a enguany per la gran qualitat del fruit.

La visita s’emmarca dins del diàleg constant de la consellera amb els agricultors, una de les prioritats de la seua gestió al capdavant d’Agricultura, i en la defensa dels interessos del camp de la Comunitat Valenciana enfront de les necessitats hídriques o els acords comercials amb tercers països, sobretot en el cas del raïm embossat que exporta a Europa el 40% de la seua producció i que planeja ara l’entrada en el mercat xinés.

Mollà ha destacat el valor afegit que suposa la qualitat del raïm embossat del Vinalopó i ha celebrat amb el sector el 30 aniversari de la creació de la DOP, que en l’actual campanya compta amb 1.800 hectàrees de cultiu inscrites.

CatalanSpanish