Mollà anuncia una inversió de 600.000 euros en la reparació de motes de l’Albufera

Mireia Mollà avança que la Conselleria ha iniciat els tràmits per a posar en marxa la revisió i actualització del Pla Rector d'Usos i Gestió del parc.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha anunciat la inversió d’uns 600.000 euros per a la reparació de les motes de l’Albufera.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat els detalls de l’actuació, durant la seua participació en els actes que ha celebrat el Parc Natural de l’Albufera amb motiu del Dia Mundial dels Aiguamolls.

La restauració de l’estructura de les motes actua sobre 3,88 km de ribes del llac, una extensió que representa el 13,27% del total. Entre els seus objectius: recuperar la seua vegetació -mitjançant la plantació de 14.887 plantons de 13 espècies de flora autòctona- per a promoure el desenvolupament d’una nova coberta vegetal que afavorisca la biodiversitat i el caràcter de la llacuna com a refugi de la fauna.

En este sentit, la titular d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha subratllat la riquesa de la biodiversitat que alberguen els aiguamolls i la funció de la seua composició vegetal que protegeix marges i riberes, produeix oxigen, absorbeix diòxid de carboni i actua com a barrera en episodis de temporal com el recent Gloria.

Mollà ha avançat, a més, que la Conselleria ja ha iniciat els tràmits de revisió del Pla Rector d’Usos i Gestió del Parc (PRUG): “Un instrument anhelat, desitjable, necessari i imprescindible. És el moment d’adoptar decisions valentes i que hi haja un punt d’inflexió per a dotar-nos d’una estructura normativa i d’ordenació imprescindible per a fer passos cap al futur d’este aiguamoll”.

La consellera ha afirmat el “destacat senyal d’identitat” que suposen els aiguamolls en el territori de la Comunitat, en referència, no sols a l’Albufera, sinó també als altres cinc parcs naturals de la Comunitat designats d'”Importància Internacional” d’acord amb els criteris del Conveni Ramsar, un tractat únic en el món per a assegurar i garantir la protecció d’un ecosistema particular: els aiguamolls.

La consellera ha al·ludit a la necessitat de “fer-nos escoltar per les autoritats competents davant la voluntat expressa de convertir l’Albufera en un ecosistema de referència a escala mundial”.

Una consideració a la qual contribuirà la candidatura de València com a ciutat Ramsar; una iniciativa pionera a Espanya que ha estat presentada pel vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, i que suposarà un reconeixement al treball de protecció i preservació d’estos espais naturals.

El vicealcalde també ha participat en estos actes de celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls en l’Albufera, que enguany celebra el 30 aniversari com a enclavament inclòs en el conveni Ramsar.

CatalanSpanish