Mollà anuncia la creació del Servei de Promoció de la Dona Rural

La consellera aposta per construir estratègies on "les dones tinguen un paper protagonista, perquè sense dones, el món rural no existeix".

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat la creació del Servei de Promoció de la Dona Rural, una iniciativa que pretén facilitar i donar suport i difusió a totes aquelles oportunitats per a les dones en l’entorn rural.

El Servei de Promoció de la Dona Rural ajudarà les dones a incorporar-se, a dirigir, a posar en marxa i a liderar projectes emprenedors i dinamitzadors de l’àmbit rural, ha explicat Mollà.

La consellera, que ha participat en un acte a Camporrobles amb motiu del Dia Internacional de les Dones Rurals, ha assenyalat que “sense dones no existeix el món rural” i ha expressat el suport “indiscutible” del Govern valencià a les dones de l’entorn rural així com la necessitat de construir estratègies on “les dones tinguen un paper protagonista”.

Durant la seua intervenció ha posat en relleu algunes anomalies, com el desajustament de xifres, a causa de la falta de reconeixement per les administracions de les activitats que exerceixen les dones en el sector agrari, un treball que no es veu reconegut ni, en moltes ocasions, remunerat.

Mollà ha advocat per estendre a totes les administracions la perspectiva de gènere com a criteri en la concessió d’ajudes, una condició que ja té en compte la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Una altra de les propostes s’ha centrat a incloure la perspectiva de gènere i la lluita contra la despoblació en la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC). “Si la dona deixa el món rural, s’accentua la despoblació”, ha explicat la consellera, que ha destacat l’entorn rural com a espai de lluita contra el canvi climàtic, de conservació del paisatge i del patrimoni natural.

“El paper de les dones és imprescindible també en òrgans de lideratge, i representació”, ha afirmat la consellera, i ha instat a les associacions i entitats a augmentar la presència de dones en actes com el d’aquest dimarts, en el qual la consellera ha compartit taula i faristol amb l’alcaldessa de la localitat, Inmaculada Alemany, la presidenta de FademurPV, Regina Campos, la secretària general de COAGPV, Mireia Vidal, la representant del Col·lectiu Esquellana Águeda Vitòria, i la secretària del CRDO Utiel-Requena, Carmen Cárcel.

CatalanSpanish