12 C
Valencia

Moncofa tornarà a demanar a la Generalitat el servei d’infermera escolar

Andrés: "No és de rebut que si en els nostres municipis volem més seguretat sanitària en els centres l'hàgem d'assumir els Ajuntaments perquè Conselleria eludeix la seua responsabilitat".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La necessitat d’infermera escolar en el centre escolar de Moncofa tornarà al debat polític de l’Ajuntament el pròxim Ple d’este mes de setembre a través d’una moció registrada pel Grup Popular de l’Ajuntament. En la moció s’argumenta la necessitat que la Generalitat incorpore una infermera o infermer escolar, de manera immediata, en tots els centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana sufragats íntegrament per la Generalitat.

El portaveu popular, José María Andrés, ha explicat que “no és de rebut que si en els nostres municipis volem més seguretat sanitària en els centres escolars l’hàgem d’assumir els ajuntaments perquè Conselleria eludeix la seua responsabilitat. Des de l’Ajuntament col·laborarem en el que es necessite com estem fent fins ara, però volem una resposta i un compromís de la Conselleria ja. Ha començat el curs i continuem esperant que faça un pas avant i es comprometa amb estos recursos que són imprescindibles per a tindre més seguretat a les aules en un curs escolar tan complicat com este”.

- Publicitat -

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa treballa des de fa mesos per a posar en marxa el servei d’infermera escolar en el col·legi del municipi durant este curs escolar. No és la primera vegada que el consistori sol·licita a la Generalitat que es faça càrrec de la seua implantació en considerar-ho clau per a garantir la millor qualitat assistencial als estudiants, tal com s’ha comprovat en alguns dels municipis que s’ha posat en marxa com Benicàssim o Onda.

Andrés ha insistit que “el que volem és este salt de qualitat necessari en l’educació dels xiquets i xiquetes de Moncofa, donades les circumstàncies que estem vivint. L’Administració competent no pot mirar a un altre costat i eludir la seua responsabilitat al no aplicar tots els recursos al seu abast perquè els nostres fills vagen al col·legi amb les màximes garanties de seguretat”.

- Publicitat -

Cal tindre en compte que el professional d’infermeria els cursos d’Infantil i Primària prestaria labors d’auxiliar metge per a aquells alumnes que ho precisaren, a més de treballar en la prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància, i en la part d’Educació Secundària s’impartirien programes educatius com a educació sexual, conciliació sobre l’assetjament escolar, prevenció de conductes addictives o pautes d’higiene i salut.
“Es tracta d’estudiar de la mà dels professionals els programes i assistències més adequats per als xiquets i xiquetes de Moncofa. Estem convençuts que este servei seria un gran valor afegit a l’educació dels nostres fills, i farem tot el possible per poder activar-ho com més prompte millor”, ha conclòs Andrés.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià