Moncofa s’adona a través del Facebook del PSPV local de la resolució d’Educació sobre l’Institut

La sol·licitud de l’Ajuntament i AMPA són ateses per la GVA, Moncofa disposarà d’un institut i no serà una secció.

548

Sembla que, segons la notícia difosa en la citada xarxa social pel PSPV de Moncofa, la Conselleria d’Educació donarà el vistiplau perquè Moncofa dispose d’un institut d’Educació Secundària.

La sol·licitud realitzada per l’Ajuntament de Moncofa, i recolzat per l’AMPA, ha sigut des d’un principi d’un institut, mentre que la postura de Conselleria, expressada a través de la Direcció Territorial en Castelló era partidària d’una secció depenent de Nules.

Eixa va ser la postura manifestada per part del director territorial d’Educació, Robert Roig Marzá, en la reunió inicial en novembre com la de la subdirectora Maria José Palmer. Però tant l’AMPA com l’Ajuntament es mantenien ferms en la sol·licitud de l’institut i així es va tramitar la demanda a Conselleria.

I en aquest punt és on ha aparegut la polèmica, l’Ajuntament s’ha hagut d’assabentar a través del perfil de PSPV local en el Facebook del qual sembla ser el sentit de la resolució.
Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, “és inadmissible que la institució que representa el poble de Moncofa, l’Ajuntament, s’haja d’assabentar d’una notícia d’aquesta importància a través del Facebook d’un partit. És una gran notícia per al nostre poble, en un procediment que estava discorrent en absoluta diligència i cordialitat entre les parts, i que es veu enterbolit per l’ús desesperat i partidista d’informació privilegiada del PSOE local”.

La notícia apareguda també en premsa digital a primera hora d’ahir va causar sorpresa en la mesa de treball creada en el municipi de la localitat per a treballar per l’institut en la localitat. Mesa composta per representants de l’Ajuntament, el CEIP Avel·lí Corma i l’AMPA i a la qual, a pesar d’haver-se convocat, mai ha acudit cap representant del PSOE.