El Ple de Moncofa acorda la derogació del segon metge en els ‘bous al carrer’

Pepe Franch, del PSOE, va presentar la renúncia a la seua acta de regidor per motius de salut.

622

El ple de Moncofa, celebrat ahir, ha debatut sobre la derogació, que obliga a tindre un segon metge en les tradicionals festes de ‘bous al carrer’. La moció presentada pel Partit Popular tracta de frenar la proposta, que obliga a la presència d’un cirurgià en tots els festejos taurins, a més del metge actual, introduïda en les Corts, per Podemos i votada a favor per PSOE, Compromís i Podemos.

Si bé els partits majoritaris, i el regidor no adscrit, es van mostrar partidaris de la derogació, Compromís va presentar una esmena a la totalitat sol·licitant, una moratòria de dos anys en la mesura, que va ser rebutjada pel món taurí i per la resta de forces polítiques en el ple de Moncofa. Ciutadans, absent en la sessió plenària, no va participar ni es va posicionar en aquest assumpte.

Per a Wences Alós, alcalde de la localitat, “el PP té les idees clares, a Moncofa, a Castelló i a València, esperem que els representants del PSOE també escolten als veïns, alguna cosa que no creiem que faça Compromís o Podemos, que són manifestament antitaurins”.

La disparitat de criteris dins de PSOE, i del mateix Compromís, és evident al llarg de la comarca. Mentre a Moncofa la derogació va ser recolzada pel PSOE, però no per Compromís, a Xilxes, on tots dos partits governen juntament amb Esquerra Unida la moció no va ser admesa a tràmit i a Nules convertida en declaració institucional”.

Renúncia d’un altre regidor del PSOE
En el mateix ple un regidor del PSOE, Pepe Franch, va presentar, per motius de salut, la renúncia a la seua acta de regidor. Amb aquest ja són tres, durant la present legislatura, els regidors del partit socialista, que presenten la renúncia a la seua acta en aquest municipi de la Plana Baixa, que també ha vist com un dels seus regidors s’ha passat als no adscrits.