El PSOE de Moncofa abandona les negociacions sobre els pressupostos de 2018

Alós: “si l'abandó de les negociacions és definitiu, quedarà patent que la negociació ha sigut una farsa per a fer-nos perdre temps”.

509

La negociació dels pressupostos a Moncofa ha tingut un gir inesperat davant l’anunci per part del PSOE de l’abandó de les negociacions. Segons les notícies que havien aparegut en els últims mesos era el PSOE, el partit que podia donar la clau a Alós, alcalde de Moncofa, per a tirar avant els pressupostos 2018, no obstant això davant una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació açò sembla que no serà així.

El PSOE assegura que davant “diversos intents d’arribar a un acord per a l’aprovació de pressupostos” i “davant la poca transparència i desconfiança” donen per trencades les actuals negociacions de pressupostos. I tot just en el moment en què s’ha publicat en el BOE la licitació del servei de Manteniment de Via Publica, condició exigida pel PSOE per a votar a favor o abstenir-se.

Segons fonts de l’equip de govern s’ha elaborat un nou esborrany de pressupostos que arreplegava 25 noves propostes de tots els grups de l’oposició (PSOE, Compromís, Ciutadans i el regidor no adscrit) i que ampliava l’import de despesa inicial a la disposició dels grups polítics de 150.000 € a 230.000 €, “l’esforç més gran negociador dels últims anys, més àdhuc tenint en compte la baixada de l’IBI que reduirà els ingressos municipals en uns 300.000 euros el present any”. I s’estava a l’espera de la confirmació del PSOE d’una reunió per a exposar-ho.

Davant aquests esdeveniments l’Equip de Govern popular de Moncofa ha mostrat el seu desconcert inicial, ja que, segons W. Alós Valls, alcalde de la localitat “estem des d’abans del 20 de febrer a l’espera d’una reunió amb el PSOE que mai ha arribat, i ara ens assabentem per la premsa del seu abandó de les negociacions, és lamentable. Si l’abandó de les negociacions és definitiu, quedarà patent que la negociació ha sigut una farsa per a fer-nos perdre temps”. El primer edil assegura que no sap que pensar, “ja que també pot ser fruit d’una estratègia davant les eleccions municipals de 2019, imposada des de fora de la localitat”.

No obstant això davant aquest gir dels esdeveniments el primer edil assegura que “continuarem la negociació de pressupostos amb totes les forces polítiques, i fins i tot amb el PSOE si reconsidera la seua decisió, perquè és el que el poble de Moncofa necessita”. Alós també ha volgut recordar que el PSOE, des del 25 de gener, a causa de la dimissió d’un dels seus representants, solament compta amb tres regidors i podent-se haver aprofitat eixa situació per a portar a ple els pressupostos “mai ens ho hem plantejat, ja que creiem en el diàleg i en la negociació”.