L’equip de Govern de Moncofa entrega l’esborrany dels pressupostos a l’oposició

L'equip de Govern de l’Ajuntament de Moncofa comença les negociacions dels pressupostos per al 2018.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Moncofa, encapçalat pel seu alcalde, Wences Alós, ha entregat l’esborrany dels pressupostos per al 2018 a tots els partits de l’oposició, per un import similar al de l’any passat, 9.204.033 euros, al que s’ha de descomptar les obres del pont i la passarel·la.
L’executiva local aposta principalment per l’ocupació, a la que destinarà 780.000 euros, el 10% del pressupost real. Les dotacions seran per a dos tallers d’ocupació, i els programes propis, estatals i autonòmics per a fomentar-la, que fan que aquesta partida s’incremente de forma considerable en els últims anys.
En el Capítol 6, inversions, descomptant pont i passarel·la ascendeix a 682.000 euros, d’ells 150.000 estarien pendents de decidir pels grups. Entre les inversions destaca el Pla Director de Clavegueram amb 200.000 € (el 30% del capítol), els 125.000 euros (18%) destinats a continuar amb actuacions acordades anys anteriors i 150.000 euros (22%) encara pendents de l’acord entre els grups per a decidir la seua fi.
En la part dels ingressos el pressupost reflecteix la baixada de l’IBI als veïns, que suposaran 300.000 euros de la recaptació municipal, que com explica Alós, “acordada, malgrat l’oposició del PSOE, en el ple de novembre”.
En referència a la baixada de l’IBI, l’Alcalde Popular, Wences Alós, assegura “Moncofa està eixint del forat en què estava, gràcies a l’esforç dels seus veïns, és el moment que els donem un respir i comencem a baixar l’IBI, que ha tingut a molts d’ells contra les cordes massa temps.”
I afig “Presentem uns pressupostos que demostren que és possible fer coses i baixar impostos, i alhora decidir entre tots el que creiem més adequat per a la nostra població”.
Recordar, que si ben els pressupostos de 2016 van ser aprovats per unanimitat l’any passat, solament van obtenir el suport del partit socialista i enguany, davant la proximitat de les eleccions de 2019, el resultat de la negociació de pressupostos encara és una incògnita.