L’Associació Local contra el Càncer de Moncofa dóna 8.000 euros per a investigar tumors infreqüents

El doctor Ramón de las Peñas, director del Grup Espanyol de Tumors Orfes i Infreqüents, va fer una xarrada sobre el tema i la importància de la investigació.

474

L’Associació Local contra el Càncer de Moncofa dóna 8.000 euros per a investigar tumors infreqüents, el lliurament del xec va tindre lloc el divendres passat.
A més en aquest acte, que se celebra des de fa anys, el doctor Ramón de las Peñas, director del Grup Espanyol de Tumors Orfes i Infreqüents, va fer una xarrada sobre el tema i la importància de la investigació.

El doctor Ramón de las Peñas assenyala que ”els tumors infreqüents no són tan estranys com semblen, ja que un de cada cinc càncers que es diagnostiquen cada dia està dins de la categoria de tumor infreqüent. Així mateix, ha explicat que aquests “són un excel·lent camp d’investigació perquè tenen unes característiques genètiques i moleculars molt específiques, fins al punt que el resultat d’investigacions realitzades en tumors estranys ja s’està aplicant en els tumors freqüents”.

Les plataformes genòmiques són molt útils en el maneig dels tumors, però el cost és molt elevat i no s’empra en l’àmbit assistencial. Així doncs, el doctor De las Peñas destaca que “estem molt il·lusionats davant la possibilitat d’investigar, diagnosticar i tractar mitjançant l’ús de plataformes genòmiques, ja que aquestes són molt útils per a arribar a un diagnòstic molecular precís i poder establir un tractament més individualitzat del tumor”.

D’altra banda, l’administradora general de la Fundació, Consuelo Suay, ha volgut “agrair enormement” a l’Associació Local contra el Càncer de Moncofa l’aportació de 8.000 € realitzada, perquè es tracta d’un projecte en el qual participaran 20 pacients de la província de Castelló amb un diagnòstic de tumor infreqüent, que ja ha rebut un primer tractament que no ha funcionat.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, va posar de manifest que “és la nostra obligació preocupar-nos de les persones i és una tasca molt més fàcil si comptem amb l’ajuda d’associacions com la Local contra el Càncer de Moncofa que ens ajuden en aquesta labor”.