29.8 C
Valencia

Moncofa ultima un pla integral de reactivació per a pal·liar els greus efectes del Covid-19

Alós Valls: “No deixarem arrere a cap dels nostres veïns, i per això treballem amb una dimensió tan àmplia”.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Moncofa està ultimant un pla integral de reactivació dirigit a pal·liar els greus efectes de la crisi del Covid-19 en la societat local i el seu teixit empresarial i laboral. Esta actuació integral pivotaria entorn de quatre eixos fonamentals: Serveis Socials, ocupació, ajornament d’impostos i ajudes als autònoms i PIMES amb l’únic objectiu de fer front des de tots els seus àmbits a les greus conseqüències econòmiques i socials del coronavirus en el municipi.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, indica que “no deixarem arrere a cap dels nostres veïns, i per això estem desenvolupant este pla amb un espectre tan ampli. D’una banda, ajudar els més necessitats, però també generar llocs de treball i ajudar al fet que no se’n destruïsquen perquè creiem que l’ocupació és la millor ajuda social possible”.

Així, l’Ajuntament està treballant en modificacions pressupostàries per a disminuir partides pressupostàries, principalment relacionades en festes, i incrementar les d’ajudes socials i ocupació.

Esta estratègia de reactivació inclou les ajudes socials als més vulnerables i desafavorits, incrementant els fons en les partides socials, però també una forta inversió en la generació d’ocupació per a poder ajudar  les persones que en el moment en què acabe la crisi es troben sense treball.

No obstant això, el Pla no acaba ací, ja que Alós ha fet èmfasi en el fet que no sols s’ajudarà les persones que hagen perdut el treball sinó també al fet que els autònoms i PIMES mantinguen la seua activitat “perquè és millor evitar la destrucció que centrar-nos només en la reconstrucció”.


Mesures de protecció sanitària

D’altra banda, l’Ajuntament de Moncofa continuarà amb la realització de mesures que garantisquen la salut dels seus veïns. Cal recordar que el consistori ja ha repartit mascaretes entre els col·lectius més vulnerables, comerços i fins i tot 1.100 màscares KN95 entre treballadors de la localitat.

En este sentit continua planificant mesures com el repartiment de mascaretes, gel i desinfectants entre els titulars de llocs del mercat davant la pròxima obertura. A més, cal tindre en compte que l’Ajuntament està a l’espera de les 7.000 mascaretes FFP2 adquirides a través de la Diputació per a repartir a tota la població.


Obert a noves propostes

Un dels aspectes que ha destacat l’alcalde en referir-se a esta actuació integral és que la totalitat del projecte està obert a noves propostes, a donar cobertura a necessitats i implementar accions, amb la finalitat que la localitat recupere el seu dinamisme com més prompte millor.

“Treballem sense descans per a millorar la situació de les persones i reactivar l’economia local en una situació tan desfavorable com l’actual, i estem també oberts a noves propostes”, afirma l’alcalde.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià