miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El monestir de Sant Miquel dels Reis ofereix visites gratuïtes en Setmana Santa

Les visites es distribueixen en dos torns, a les 12.00 i a les 13.00 hores i, tenen una durada de 50 minuts per l’edifici del Monestir, que està declarat Bé d’Interés Cultural i que és la seu de la Biblioteca Valenciana.

En el recorregut es visita el claustre sud del monestir, l’Església de Sant Miquel, la cripta on es guarden les restes de Fernando d’Aragó i Germana de Foix, l’escala claustral i la zona arqueològica del costat nord del monestir.

A més, es podran visitar les tres exposicions que en aquests moments estan obertes al públic: ‘Blasco Ibáñez, un valencià universal’, ‘Com es fa un llibre?‘ i ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’.

Amb motiu del 150 aniversari del naixement de l’escriptor Vicent Blasco Ibáñez, es pot contemplar l’exposició ‘Blasco Ibáñez, un valencià universal’. L’exposició consta de 154 peces, en la seua majoria documents d’enorme valor bibliogràfic i informatiu, que s’estructura en 13 panells que divideix l’exposició en dues parts. En la primera s’aborda el paper de Blasco Ibáñez en les seues múltiples facetes: polític, periodista, editor o autor. En la segona, es tracta l’impacte de Blasco Ibáñez tant entre els seus coetanis com en posteriors generacions i la seua influència en la novel·la, en el cinema, etc.

‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’ és una mostra dedicada a aquests escriptors amb motiu de la cambra centenària de la seua mort. La Biblioteca Valenciana posseeix en els seus dipòsits documents pertanyents a aquests dos escriptors que van coincidir en el temps i que la seua producció literària ha sigut coneguda i reconeguda a tot el món.

En el claustre s’exposen els panells de ‘Com es fa un llibre?‘, que ha organitzat la Fundació Bromera per a donar a conéixer el procés d’elaboració dels llibres mitjançant il·lustracions realitzades per l’artista alcoià, Fran Parreño.

Últimas noticias

Contenido relacionado