Oltra es queda estupefacta quan el PPCV demana que “s’actue de forma independent amb el covid-19”

Mónica Oltra és sorprén pel fet que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana demane que "es trenque la unitat d'acció" davant la crisi del coronavirus.

Decret de disciplina turística

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha comparegut este matí en la roda de premsa celebrada després de la reunió del Consell on s’ha mostrat “estupefacta” pel fet que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana demane que “es trenque la unitat d’acció” davant la crisi del coronavirus. A més, el partit valencià ha expresat que “ni se seguisca les instruccions” pràctica que sorprén a la portaveu pel fet que Pablo Casado, el seu president nacional, ja ha reiterat en múltiples ocasions que “s’ha d’actuar de manera uniforme” en l’àmbit nacional.

Oltra ha criticat estes afirmacions per la doble consciència que es desprén del PP donat que per altra banda pregonen que “Espanya és una i no 51”, referint-se sempre als conflictes independentistes. “En una crisi com esta, s’ha d’actuar de manera uniforme com l’estan fent totes Comunitats amb el Ministeri”, i a més és “el que el senyor Casat ha dit que s’ha de fer”, ha recalcat la portaveu.

Polèmiques paraules d’Isabel Bonig a les Corts

Mónica Oltra ha comentat este tema després que els periodistes li preguntaren per les paraules d’Isabel Bonig, màxima representant del PPCV durant la sessió de control en les Corts on va acusar el president de la Generalitat, Ximo Puig, de “mentir” amb el coronavirus a la Comunitat.

Per la seua part, la vicepresidenta ha recalcat que “el Consell actuarà en tot moment seguint les directrius del Ministeri, tal com s’està fent fins ara” i ha destacat que estes directrius tenen una base científica que són dictades en coordinació amb les institucions europees i l’Organización de las Naciones Unidas (ONU).

A escala internacional s’ha demostrat en reiterades ocasions que l’actuació conjunta és primordial a l’hora de combatre el covid-19. Per això, el Ministeri està actuant com la veu cantant de les comunitats, perquè es puga contenir l’epidèmia des d’un focus comú. “La GVA i totes les CCAA actuen sota la direcció del Ministeri, com no pot ser d’una altra manera, perquè no té sentit que s’actue de 17 formes diferents”, ha insistit.

: Valencià