Mónica Oltra: “hui ha guanyat la democràcia”

La vicepresidenta de la Generalitat valora el resultat de la moció de censura

Mónica Oltra
Mónica Oltra durant la compareixença posterior al ple del Consell | Gabinet de premsa de la Generalitat Valenciana

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha respost a preguntes relacionades amb temes d’actualitat com la moció de censura i el nou nomenament de Pedro Sánchez com a president.

La dicotomia d’esta moció de censura era corrupció o democràcia i hui ha guanyat la democràcia“. Així ha valorat la vicepresidenta del Consell l’ocorregut després que el líder socialista haja aconseguit el suport suficient perquè tire endavant la moció de censura que va presentar. A més, Oltra ha qualificat este dia de “històric”, ja que “estes coses no ocorren sovint”, encara que “la moció de censura té a veure amb la normalitat democràtica“. “Hui és un dia d’emocions positives. Cal preservar la democràcia davant un enemic tan letal com és la corrupció“, ha assenyalat la vicepresidenta.

Mónica Oltra ha assegurat que confia que el nou govern d’Espanya “puga ser estable“, perquè encara que es pensa “que les majories absolutes donen més estabilitat, la història ha demostrat que no“. Segons la vicepresidenta, “l’estabilitat d’un govern la dóna tant la capacitat de diàleg com la capacitat de poder acceptar que els altres també tenen les seues raons” i ha destacat que Pedro Sánchez va posar com a exemple per a inspirar-se en el seu nou mandat al Govern del Botànic.

El líder socialista es va comprometre a respectar els Pressupostos del PP ja aprovats si rebia el suport i guanyava la moció. Davant açò, Oltra ha comentat que “els valencians i les valencianes no volem ser ciutadans de segona“, per la qual cosa des del Consell seguiran lluitant “perquè ens donen els diners que ens han de donar“. A més, ha recomanat “començar ja a preparar els pressupostos de 2019” per a poder tenir-los a l’inici de l’any “que és quan toca” i no com ara.

Finalment, Oltra ha indicat que espera “que el pes dels valencians i les valencianes es veja reflectit en el nou govern amb algun ministre o ministra de la Comunitat“, encara que ha assegurat que a ella no li atrau ser-ho.

 

Publicitat