Mónica Oltra: “La lleialtat és el valor més important que Compromís ha aportat al Consell”

La líder de Compromís ha destacat que cal defensar un finançament just per als valencians "governe qui governe" a Espanya

La vicepresidenta del Consell en funcions, Mónica Oltra, ha defensat en el debat d’investidura del president de la Generalitat que “el valor més important” que Compromís ha aportat al Consell ha sigut “la lleialtat“, ja que no conceben la vida ni la política “sense la lleialtat”. “Lleialtat a vegades és un silenci, amb les dents ben atapeïdes, però és sempre tirar una mà quan fa falta“, ha asseverat Oltra, per a qui lleialtat és també estendre el Botànic als Ajuntaments i “dir-se mirant-se als ulls el que un pensa, també, i sobretot, en decisions importants“. Així mateix, Oltra ha reivindicat que han aportat “rigor”, molt de treball i la idea del mestissatge, que en la seua opinió “cal patentar-la i exportar-la“.

Durant la seua intervenció, la líder de Compromís ha defensat “el comerç de proximitat enfront dels mastodonts” i ha repassat la gestió d’estos quatre anys. A més, ha parlat de l’emergència climàtica, de la creació d’ocupació a través de la cura de persones, de la precarietat laboral i de la necessitat de continuar lluitant contra la desigualtat amb lleis com de la funció social de l’habitatge i contra la violència masclista. També ha destacat que cal defensar un finançament just per als valencians “governe qui governe” a Espanya.

Rovira  

En relació al pacte del Botànic II que es va signar ahir a Alacant, Oltra ha defensat que hi ha dues formes d’entendre el poder, “la dels qui s’ajunten en un hotel i li ho reparteixen amb un café, i la dels qui entenen el poder com a horitzontal, participatiu i feminista i no amaguen res”.

 

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela