Mónica Oltra: “El mestissatge del Consell ha evitat conflictes de partits”

La portaveu de Compromís advoca per que el Botànic II pose "en primer terme" les polítiques socials i ambientals com a "eix troncal"

Oltra

La vicepresidenta i portaveu del Consell en funcions, Mónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià ha parlat sobre si el mestissatge hauria d’ampliar-se en totes les àrees de l’Executiu Valencià després que Unides Podem (UP) haja demanat que el mestissatge del nou pacte del Botànic arribara “a tots els àmbits de govern, també a la presidència, vicepresidència o vicepresidències que hi haja“.

En el Govern del Botànic hi ha hagut mestissatge en totes les àrees, també en presidència i vicepresidència, i crec que ha sigut el gran encert perquè ha evitat que un conflicte entre dos conselleries acabe convertint-se en un conflicte entre dos partits”. Així s’ha pronunciat Oltra en ser preguntada pel mestissatge de l’Executiu i pel disseny del que serà el Botànic II. Així mateix, l’encara vicepresidenta ha assenyalat que “les fórmules bones s’han de mantindre”.

Rovira  

Qüestionada sobre si este mestissatge ha provocat friccions en el Consell, després de la roda de premsa, Oltra ha apuntat que estes es produeixen “en tots els governs, monocolor, bicolor o tricolor“, i ha asseverat que “el mestissatge ha garantit tindre un govern, no dos; i ha de garantir tindre un govern, no tres“.

Respecte a les reunions de la comissió negociadora del nou Botànic, Oltra ha recalcat que en elles s’ha d’establir les polítiques a realitzar, que és “la part més important, perquè sense saber què volem fer no podem passar a com volem fer-ho i qui ho farà“.

En este sentit, ha destacat que el Botànic II ha de reformar la política de lluita contra el canvi climàtic, l’economia sostenible de canvi de model productiu, polítiques socials com a “eix troncal”, la investigació i desenvolupament com “una altra pota que ha de ser el futur de l’economia” i la cultura com a “motor econòmic”. “Hem de tindre un contingut en eixa direcció i una estructura de govern que pose en primer terme estes dos grans potes: les polítiques socials d’una banda, i les ambientals per un altre“, ha afegit.

PublicitatJuega Limpio Orihuela