Mónica Oltra: “Necessitem mesures pal·liatives per a deixar de dessagnar-nos”

Mónica Oltra explica que el Consell espera rebre 1.325 milions en 2019

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, després de comparèixer hui per a explicar els assumptes acordats en la reunió setmanal del Govern valencià, ha parlat sobre els Pressupostos de la Generalitat de 2019 i l’infrafinançament que pateix esta comunitat.

Esta és una comunitat singularment maltractada. Fins que es renove el sistema de finançament caducat des de 2014, necessitem mesures pal·liatives per a deixar de dessagnar-nos”. Així s’ha explicat Oltra després de comunicar que el Consell ha aprovat consignar per quart any la partida reivindicativa de 1.325 milions en els Pressupostos de la Generalitat de 2019 per a compensar l’infrafinanciació. Així mateix, la vicepresidenta ha assenyalat que són “un Consell confiat”, per la qual cosa esperen que eixa xifra de diners “arribe al llarg del pròxim exercici”.

Tal com ha explicat Mónica Oltra, s’ha decidit incloure esta partida reivindicativa “per a protegir l’estat del benestar”, ja que tres dels quatre pilars bàsics- la sanitat, l’educació i els serveis socials-, són responsabilitat de les autonomies. En relació al compromís del Govern de Pedro Sánchez de destinar 900 milions a la Comunitat en els seus pressupostos, la vicepresidenta ha demanat calma per a valorar-lo. “Cal esperar a veure en què es concreten”, ha indicat.

 

CatalanSpanish