Mónica Oltra posa en valor el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha celebrat el compromís econòmic del Govern d’Espanya assolit per les comunitats autònomes al govern d’Espanya perquè els crèdits extraordinaris destinats a la lluita contra violència de gènere i masclista estiguen disponibles per a les autonomies ja el primer trimestre de l’any.

Mónica Oltra, després de participar a Madrid en la reunió de la Conferència Sectorial d’Igualtat convocada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ha precisat que la lluita contra la violència de gènere “necessita diners, necessita inversió” i, per açò, ha destacat l’acord aconseguit perquè en el primer trimestre el Govern es comprometa a aportar 200 milions, cent d’ells per a les comunitats autònomes.

En aquest sentit, ha insistit que, des de la Generalitat, es considera “clau” la dotació de recursos específics per a l’atenció i intervenció en víctimes de violència de gènere. Per açò, el pressupost del pròxim any 2018 del seu departament per a l’impuls de les mesures i accions plantejades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista s’eleva a un total de 12.793.881,78 euros.

També ha defensat la necessitat de “traure de la confrontació partidista la lluita contra la violència de gènere” i de “donar-li tractament com un problema d’Estat que és, igual que es va fer amb el terrorisme”. Per açò, ha defés que totes les forces polítiques, totes les comunitats i els diferents agents implicats han d’estar units al costat de les víctimes i enfrontats als agressors.

Així mateix, ha posat l’accent en el “respatler i compromís social” dels valencians i valencianes per a acabar amb el “terrorisme masclista”. Un compromís, segons ha assenyalat, adquirit i plasmat en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, signat per 63 entitats i institucions i al que el dia d’hui ja s’han adherit prop de 7.158 persones a títol individual i 664 entitats, a través de la pàgina webwww.sumatalpacte.com.

En aquesta línia, la vicepresidenta del Consell ha fet valdre el Pacte **valencià perquè “més enllà d’un pacte entre partits”, ha concitat l’adhesió de 63 intervinents entre diferents governs, entitats, representants dels municipis, representants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, de la Justícia, de la Fiscalia, de partits polítics i entitats representatives de les dones i del moviment feminista.

Aquest pacte valencià reflecteix “una altra forma de treballar des d’una perspectiva feminista, horitzontal i participativa” que té en compte “les interseccions de tots els col·lectius amb doble i triple discriminació” i també “totes les violències masclistes, entre elles l’econòmica, la social, la laboral, la psicològica, la vinculada a la prostitució i l’ambiental”.

L’objectiu del Consell, ha precisat Oltra, és construir “un autèntic sistema integral de prevenció, atenció i seguiment de les víctimes de violència de gènere” i ha destacat que el pacte compta amb 293 mesures encaminades a erradicar la violència de gènere i masclista. Es tracta, ha aclarit, d'”un pacte transversal”, i, per açò , a aquesta partida pressupostària se sumaran les dotacions que cada conselleria destina a l’emplene de les mesures que li competeixen.

En aquesta línia, ha explicat a més que el Consell, ha dissenyat uns pressupostos amb perspectiva de gènere que inclouen, en totes les conselleries, mesures de prevenció, sensibilització i detecció, així com la promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

D’altra banda, la vicepresidenta del Consell ha lamentat els assassinats per violència de gènere que s’han registrat des de principi d’any i que s’eleven a 48 les dones assassinades a Espanya, vuit d’elles a la Comunitat Valenciana, incloent-hi a la xiqueta de dos anys d’Alzira.

CatalanSpanish