03:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els monjos de la cartoixa de Porta Coeli donen a conéixer la seua vocació a la vida de clausura a través d’una web

Els monjos de la cartoixa de Porta Coeli donen a conéixer la seua vocació a la vida de clausura a través d’una web

La Cartoixa de Santa María de Porta Coeli, situada en el terme municipal de la localitat valenciana de Serra i que explica actualment amb 18 monjos més 4 aspirants de diversos països, ha creat per primera vegada una pàgina web, amb l’adreça www.cartujadeportacoeli.org, per a donar a conéixer la vocació monàstica contemplativa en el segle XXI.

“El lliurament total a Déu que suposa la vida cartoixana s’explica en esta nova web, a través de les claus del seu carisma, basat en la solitud, el silenci, l’oració contemplativa i el temps dedicat a l’estudi i al treball”, segons fonts de l’ordre contemplativa.

Així, la secció central de la web ofereix als joves una guia per a “reconéixer la trucada de Déu, destriar la seua vocació contemplativa i aprofundir en les etapes del camí cartoixà, oferint, a més, una primera via de contacte amb els monjos per a rebre orientació espiritual”.

Igualment, www.cartujadeportacoeli.org descobreix com és el dia a dia d’un monjo cartujo i com s’organitza l’interior d’una cartoixa, “monestirs que s’obrin poc a la curiositat per a així crear un espai de recolliment sagrat, que molts agraeixen en una societat precipitada i nerviosa”, segons les mateixes fonts.

La nova pàgina ofereix, a més, dades sobre la presència de l’Ordre Cartoixana en el món, repartida en 21 monestirs en tres continents i “permet accedir a les obres dels seus mestres espirituals que inspiren la seua vocació monàstica contemplativa”. També mostra una part del treball artesanal d’estos monjos, com les obres en fusta treballades en el torn.

L’Ordre dels Cartujos va ser fundada per Sant Bruno l’any 1084, i la Cartoixa de Porta Coeli va ser erigida pel dominic Andrés d’Albalat, bisbe de València, el 5 de setembre de 1272, encara que la seua construcció, amb la col·locació de la primera pedra, va començar en 1274.

Últimas noticias

Contenido relacionado