Montalba estrena “tardeo”, en el descans dels bous, de les festes de Sant Antoni

Les actuacions d'orquestres com Siberia o Titànic els dos dissabtes, a més dels espectacles taurins amb bous de vila i bus embolats se sumen a la tradicional missa en honor al patró i la concentració de cavalls

Montalba comença festes de Sant Antoni, i amb elles a la vegada dóna pas també a l’inici de les celebracions estiuenques d’altres localitats de la província. A més a més, enguany ho fa amb una novetat en el programa d’actes, i és que per primera vegada inclou el “tardeo” en el descans dels bous, que portarà als grups “De cajón” i “Jarana“.

Amb aquesta iniciativa de la comissió de festes d’enguany, s’obri l’oportunitat de què els visitants puguen enllaçar la vesprada taurina amb l’impàs dels actes previstos per a la nit, entre els que com en cada any destaca la presència d’orquestres i grups que atrauen milers de visitants en cada edició de les festes.

Rovira  

Lola Barrachina, un dels membres de l’organització, apunta que en altres ocasions s’han superat els 5.000 visitants. De fet, esta pedania de la Vall d’Alba amb un pressupost “del voltant dels 60.000 euros, dels quals més d’una tercera part se’ls emporten les orquestres que busquem perquè volem que siguen de prestigi”, explica Lola, aconsegueix mobilitzar a públic de totes les edats, ja que “a més de la música i les discomòbils o els bous també este divendres a les vuit de la vesprada està la Missa en honor al patró i la processó i els cavalls que això també són actes molt emotius tant per la gent de la pedania, dels masos i dels voltants, com per moltes altres persones que pugen també al repartiment de rotllos i a veure els animals que arriben de moltes bandes”.

De fet, cal recordar que una de les peculiaritats d’esta celebració és que es tracta “d’un Sant Antoni, que es fa en estiu”, com comenten des de la població. Per tant, entre el 5 i el 15 de Juliol, Moltalba viurà dues intenses setmanes amb bous de vila, bous embolats, de ferros com Germán Vidal, Miguel Pargo o Hermanos Barberán entre altres, concurs de guinyot, orquestres com Siberia” o “Titànic” que seran els “plats forts” dels cap de setmana i a més amb la novetat de continuar la festa amb el “tardeo.

Pel que fa a les expectatives dels 12 membres de la comissió, “sempre dotze persones, quatre matrimonis i quatre fadrins”, com indica Lola, la participació als actes previstos i la resposta de tota la gent de la província que estos dies “puge a festes a Montalba”, serà el millor reconeixement a l’esforç del treball desinteressat d’esta dotzena de caps pensants i mans que no han parat en tot l’any, per aconseguir que les festes de Montalba continuen sent referència del començament de l’estiu.

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela