La Fundació viatjarà a Montenegro per a promocionar el patrimoni industrial del Port de Sagunt

Esta trobada servirà per a mantindre contactes i establir futures col•laboracions.

La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt participarà en una trobada d’entitats promotores del patrimoni cultural europeu, organitzat per ALDA Associació Europea per la democràcia local. El lloc triat és Herceg Novi (Montenegro) i es realitzarà des de l’11 al 13 d’abril.

La Fundació estarà representada en l’acte per Maria Hebenstreit, component del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, entitat que forma part del Patronat de la Fundació. Esta trobada, finançada pel programa ‘Europa amb els ciutadans’, servirà a les diverses entitats participants per a mantindre contactes i establir futures col·laboracions.

La Fundació es troba en un període d’obertura a Europa per a donar a conéixer les seues activitats i trobar finançament per als seus projectes. Actualment, està desenvolupant dos projectes europeus: l’Interreg Mediterranean Chebec d’internacionalització cultural, i el Designscapes del programa H2020.

En l’Interreg Mediterranean Chebec s’aborda el principal repte de la indústria cultural i creativa al Mediterrani. Chebec experimentarà un programa de suport integrat per a empreses i professionals, desenvolupant competències i contactes internacionals. Fruit d’esta participació, la Fundació podrà dissenyar el seu pla d’internacionalització per a aconseguir millorar el posicionament del patrimoni industrial del Port de Sagunt en l’agenda cultural i turística internacional.

El segon programa on participarà la Fundació finançat per Europa és el Designscapes, Design-Enabled Innovation in Urban Environments, on han sigut seleccionades només 50 iniciatives en l’àmbit europeu i de les quals només dos espanyoles. La Fundació posseix una quantitat important de models de fusta herència d’Alts Forns, emprats per a la fabricació de peces de metall de fosa. La subvenció atorgada de 5.000 € es destinarà a la realització d’un estudi per a la possible integració dels models de fusta en el paisatge urbà, com a estratègia de disseny innovadora i sostenible.

CatalanSpanish