Montón: La fi del copagament tardarà més que la universalització de la Sanitat

Montón ha agregat que en el cas de l'eliminació del copagament farmacèutic als pensionistes, la Generalitat tardarà sis mesos a aplicar-ho

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha afirmat hui que la universalització de la Sanitat a Espanya podria estar convalidada pel Parlament a l’estiu o després de l’estiu, mentre que l’eliminació del copagament farmacèutic als pensionistes tindrà “un termini més llarg”.

Montón ha fet aquestes declaracions en la seua intervenció en un fòrum organitzat pel diari Levante-EMV sobre la importància de la innovació tecnològica en el valor de la sanitat pública.

La ministra ha explicat que en el cas de la Comunitat Valenciana tardarà quinze dies a recuperar la universalitat de la Sanitat però a Espanya cal esperar al fet que ho convalide el Parlament, per la qual cosa, “probablement”, això es produirà a l’estiu o després de l’estiu.

La titular de Sanitat ha agregat que en el cas de l’eliminació del copagament farmacèutic als pensionistes, la Generalitat tardarà sis mesos a aplicar-ho i va coincidir amb l’elaboració d’uns nous pressupostos autonòmics, mentre que en el cas d’Espanya hereten uns pressupostos de l’anterior govern i a més l’actual executiu vol tractar el procés amb les comunitats autònomes, la qual cosa es farà quan acabe el procés de la universalitat. EFE

ValenciàEspañol