Montón nega irregularitats en el seu màster i diu tenir el suport de Sánchez

La ministra de Sanitat ha indicat que va cursar el seu màster "d'acord amb totes la instruccions” que li van donar

La ministra de Sanitat i exconsellera, Carmen Montón, en la roda de premsa que ha oferit hui. EFE

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social i exconsellera valenciana, Carmen Montón, ha negat hui qualsevol irregularitat en l’obtenció del seu màster sobre estudis de gènere en la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) i ha assegurat que compta amb el suport del president del Govern, Pedro Sánchez.

No he comès cap irregularitat“, ha asseverat en una roda de premsa en la qual ha defensat que disposa de nombrosa documentació que acredita que va cursar el màster -encara que de moment ha preferit no distribuir-la entre els mitjans- i que el seu cas “no té res a veure amb altres desgraciats casos“, com el de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes i el líder del PP, Pablo Casado.

“No tots som iguals”, ha recalcat la ministra, que ha descartat dimitir: “Eixa possibilitat decau. Jo sí vaig fer el màster i tinc materials que acrediten la meua honestedat”, ha insistit, després d’explicar que ha parlat d’este assumpte amb el president Sánchez -igual que amb la vicepresidenta Carmen Calvo- i que ell ha volgut que donara explicacions públiques.

Aparentment tranquil·la i en ocasions molesta per la insistència d’algunes preguntes, la ministra ha negat fil per randa les irregularitats que publica eldiario.es i ha posat l’accent que disposa dels documents que acrediten la culminació d’este màster en el curs 2010-2011 i de l’ordinador on ho va fer.

“Tinc el títol, el certificat acadèmic de les notes, el treball final de màster, i més de trenta correus electrònics que demostren que ho he cursat en el curs 2010-2011“, ha defensat.

Segons ha dit, alhora que mostrava els seus papers, el màster podia cursar-se a distància, però ella es va incorporar al curs a partir del 30 se setembre i va assistir a classes amb major freqüència a partir de gener.

Montón ha sostingut que hi ha un “error” en la data del títol de certificació de l’expedient acadèmic, en el qual figura l’any 2012 com el de finalització dels estudis, quan hauria de ser 2011, per la qual cosa ha demanat a la universitat que ho rectifique.

Respecte a la poca assistència a classe que al·lega el diari, Montón ha recalcat que el màster “podia cursar-se a distància”, però que ella va optar per assistir i ha indicat que va pagar “quan se’m va donar l’ordre de pagament”, com reflecteixen els correus electrònics que va creuar amb la universitat, ha indicat.

També ha rebutjat que hi haguera convalidació d’assignatures: “No hi ha cap convalidació, no és possible; per a açò és necessari que l’alumne ho sol·licite i jo no he sol·licitat que es convalidara cap assignatura“.

Sobre el treball fi de màster, assegura que es pot consultar el document d’eixa investigació amb el títol: “Reproducció assistida: un alliberament o una reculada en la igualtat?”, així com els “esborranys previs que acrediten la culminació del màster i l’ordinador” el que va fer aqueix treball final, “sempre seguint les instruccions acadèmiques” que se li van donar.

Montón, que ha posat l’accent que va cursar el seu màster “d’acord amb totes la instruccions que se’m van donar”, ha explicat que ho va fer perquè li “il·lusionava” aprendre sobre la matèria de la qual era portaveu en el Congrés i que va coincidir amb un moment de la seua vida en què li va suposar un “gran esforç” perquè, entre altres coses, estava embarassada i va nàixer la seua filla.

Una vegada acabada la carrera de Medicina em vaig apuntar a este màster amb tota la humilitat per a estar millor formada i desenvolupar millor la meua labor parlamentària“, ha relatat.

Publicitat