viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Montón destaca la ferma aposta per l’ocupació estable i de qualitat en el sector d’Infermeria

La consellera ha inaugurat la jornada de commemoració del Dia Internacional de la Infermera a l'Hospital La Fe de València

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha afirmat que “la defensa del públic implica la ferma aposta per l’ocupació estable i de qualitat” que, en el cas de la Infermeria, es tradueix en més de 3.500 places d’Oferta Pública d’Ocupació.

En concret, Montón ha recordat que a les 500 places de l’OPE de 2007 desbloquejades a l’inici de la legislatura s’afegeixen les 897 de les OPEs 2014, 2015 i 2016 i les 2.067 places de l’OPE de 2017 ja aprovada. Un total de 3.464 places d’Infermeria a les quals s’afegiran les de les OPEs de 2018 i 2019 (una vegada es negocien amb els sindicats en Taula Sectorial) i a les quals es van incorporar a més les especialitats de geriatria i pediatria.

La consellera ha subratllat en este punt que “les retallades es conjuguen ja en pretèrit” i que si “en 20 anys de governs anteriors del PP es van convocar 16.081 places d’ocupació pública en sanitat, amb les OPEs de 2016 a 2019, en sol tres anys, el total de places ascendirà a 18.691″.

La titular de Sanitat ha fet estes declaracions a l’Hospital La Fe de València durant la inauguració de la jornada commemorativa del Dia Mundial de la Infermera que este any posa el focus en què “l’atenció sanitària ha de ser accessible per a tots, independentment de la localització i de l’entorn”.

Carmen Montón ha assegurat fer seu el lema de la jornada ‘la Salut és un dret humà’, que ha estat un principi rector des de l’inici de la seua gestió, i ha recordat que des de juliol de 2015 fins al mes passat són ja més de 27.000 les persones amb dret a l’assistència integral a la Comunitat Valenciana, i que abans no tenien dret a rebre-la.

Precisament en la jornada s’ha fet esment a la Declaració del Consell Internacional d’Infermeres (CIE) ‘La salut és un dret humà: accés, inversió i creixement econòmic’, segons la qual, “les infermeres contribueixen amb la seua labor a aconseguir que la salut siga una realitat para milers de milions de persones a tot el món emprenent accions relacionades amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible”.

La consellera ha tancat la seua intervenció recordant que la sanitat pública és hui “més forta, més justa i més solidària, i gens d’això seria possible sense la capacitat, la vocació i el lliurament dels seus professionals”, entre els quals ha citat a les més de 15.000 infermeres i infermers de la Comunitat Valenciana.

En l’acte han participat també la gerent del departament de salut València-La Fe, Mónica Almiñana, la directora Infermera del departament, Montserrat Casaldaliga, la directora de l’Escola d’Infermeria La Fe, Esperanza Ferrer i la directora Infermera d’Atenció Primària,  José Lloria.

La gerent de l’Hospital La Fe ha ressaltat l’aposta del seu departament de salut per la defensa del dret humà a la salut, “des d’un enfocament integral, preventiu, de promoció de la salut i el respecte dels drets humans. En este sentit, és fonamental la relació de les infermeres amb el pacient i la família per tenir una visió global que permeta detectar les necessitats i expectatives de cures de la salut”.

A més, Monsterrat Casaldaliga ha volgut destacar “el paper fonamental de les infermeres en la recerca, ja que el desenvolupament en este camp pot contribuir a donar pas de la fonamentació de les cures, a l’argumentació científica de la gestió dels seus serveis i de les decisions en l’àmbit del sistema de salut”.

Per la seua banda, Esperanza Ferrer, ha recordat que “les infermeres són una força per al canvi i un recurs vital per a la salut per poder contribuir aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Últimas noticias

Contenido relacionado