20:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

InicioSociedadMontón: "Hem detectat...

Montón: “Hem detectat més de 1.200 casos de violència de gènere gràcies al nostre pla de garbellat”

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat un total de 1.265 casos positius de maltractament durant el primer semestre de 2017 enfront dels 1.271 detectats en el mateix període de l’any passat. Són dades corresponents al programa de garbellat per a la detecció de la violència de gènere que es duu a terme als centres de salut.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha manifestat que, gràcies a aquest programa que ha permés identificar més de 1.200 casos, “podem detectar i abordar possibles episodis de violència de gènere i evitar futurs episodis de maltractament. D’aquí la importància d’implicar al major nombre de professionals sanitaris”, ha afirmat.

Durant aquest primer semestre d’any, un total de 50.883 dones ja han participat al programa de garbellat sobre violència de gènere. Aquest programa es desenvolupa gràcies a l’aplicació SIVIO (el Sistema d’Informació per a la Detecció i Actuació enfront de la Violència de Gènere), un sistema que permet elaborar un informe detallat sobre la situació de maltractament que viu la pacient, i que actualment ho empra ja prop del 90% personal sanitari dels centres de salut.

Del total de casos que han donat positiu després de la seua valoració com a violència de gènere, el 91,23% ha estat considerat com a maltractament psicològic. Per la seua banda, un 43,56% s’ha valorat com a maltractament físic i en el 7,11% dels casos positius s’ha considerat maltractament sexual. Cal assenyalar que els casos de maltractament psicològic engloben també els considerats com a maltractament físic i sexual, ja que es donen ambdues condicions en un mateix cas.

D’altra banda, s’ha incrementat considerablement el nombre d’informes mèdics, que també són parts de lesions, remesos pels professionals sanitaris, tant en atenció primària com des dels serveis d’urgència. Durant el primer semestre d’aquest any els professionals sanitaris van enviar 2.287 parts enfront dels 1.857 emesos l’any passat en aquest mateix període. Dels 2.287 informes, 603 s’han realitzat als centres de salut i 1.684 en els serveis d’urgències hospitalàries.

La consellera de Sanitat ha destacat “la importància que està tenint el pla de formació i sensibilització que s’està desenvolupant en els departaments de salut perquè permet conscienciar més a les professionals i els professionals de centres de salut i serveis d’urgència sobre la necessitat d’aplicar el protocol establert per a la detecció de casos de violència de gènere”.

De fet, “l’increment d’informes remesos posa de manifest que s’estan complint els objectius de detecció i abordatge de la violència de gènere, i que ha estat decisiu el pla de formació per a l’acostament a les pacients. A més, aquest pla facilita la capacitació en l’ús d’eines i procediments per a la detecció i assistència de víctimes de violència de gènere permetent el seu accés a l’aplicació SIVIO“, ha afegit.

Des que es va iniciar aquest pla de formació l’any passat ja han participat i s’han format més de 3.000 professionals d’atenció primària i més de 1.000 professionals dels serveis d’urgència de la Comunitat.

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Oltra: “Hi ha temps de sobra per canviar el finançament, manca la voluntat política”

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha assegurat que hi ha "temps de sobra" en aquesta legislatura per canviar el model de finançament i que "el que manca és voluntat política", i ha defensat que el govern valencià demanarà...

La Generalitat engega la segona fase d’Esperança Mediterrània

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que, després de l'arribada a València de les persones migrants dels vaixells Aquarius, Datilo i Orion diumenge passat, "comença la segona fase d'Esperança Mediterrània". La vicepresidenta, que ha presidit la reunió...

Proyecto Hombre alerta sobre un “augment considerable i preocupant” d’addiccions al mòbil, jocs en línia i videojocs

L'Església "ha mostrat sempre la seua preocupació i interés per les persones que sofreixen addiccions i des de fa més de 30 anys, a través de la Fundació Arquebisbe Miguel Roca-Proyecto Hombre València, posa al centre a la persona per tractar aquesta malaltia complexa que fa...

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.