Mor als 103 anys Kirk Douglas, llegenda del cinema de Hollywood

L'actor Kirk Douglas, el mític 'Espàrtac' d'Stanley Kubrick, ha mort als 103 anys, segons ha informat la seua família en un comunicat.

PublicitatAVL

L’actor Kirk Douglas, el mític ‘Espàrtac’ d’Stanley Kubrick, ha mort als 103 anys, segons ha informat la seua família en un comunicat.

“Per al món era una llegenda, un actor de l’època daurada del cinema que va viure fins a ben entrada la seua època daurada, un humanitari el compromís del qual amb la justícia i les causes en les quals creia marcava una pauta a la qual tots nosaltres havíem d’aspirar”, ha anunciat el seu fill, el també actor Michael Douglas.

PublicitatRovira  

“Per a mi i els meus germans Joel i Peter era simplement un pare, per a Catherine, un meravellós sogre, per als seus néts i besnéts el seu amant avi, i per a la seua esposa Anne, un meravellós marit”, ha escrit en un missatge publicat en el seu compte personal de Facebook en el qual li trasllada el molt que li volia i l’orgullós que està de ser el seu fill.

Finalment, Michael Douglas ha subratllat que son pare va viure una bona vida i deixa un llegat en el cinema que perdurarà per a les generacions esdevenidores, així com una història com un cèlebre filantrop que va treballar per a ajudar el públic i portar la pau al planeta.

Kirk Doulgas, el nom verdader del qui era Issur Danielovitch Demsky, ha protagonitzat quasi un centenar de pel·lícules, entre les quals destaquen grans clàssics com ‘Espàrtac’ o ‘Camins de glòria’, les dos de Stanley Kubrick, ‘Captius del mal’, de Vincente Minnelli o ‘Ace in the Hole’, de Billy Wilder.