Mor ‘Billy el Niño’ cap de la policia franquista acusat de tortures víctima de coronavirus

'Billy el Niño' era un símbol de la repressió franquista.

L’exinspector de la Policia Nacional Juan Antonio González Pacheco (Càceres, 1946), àlies ‘Billy el Niño’, denunciat en múltiples ocasions per tortures durant el franquisme, ha mort en un hospital madrileny víctima del coronavirus.

Fa poc més d’un any, una jutge de Madrid va acceptar per primera vegada investigar a Billy el Niño per possibles delictes de lesa humanitat. A la que hagués estat la primera investigació després de diverses querelles rebutjades.

Es tractava de la primera de les trenta querelles presentades des de 2017 per víctimes de franquisme que era admesa, després de diversos arxius per considerar que els fets denunciats han prescrit. De fet, l’Audiència Provincial de Madrid va confirmar a l’octubre de l’any passat l’arxivament de la querella d’una altra víctima, Felisa Echegoyen, contra Pachecho per un delicte de tortures en concurs amb un altre de lesa humanitat.

Al mes de febrer el Congrés va sol·licitar, per la seua banda, al Govern que desclassificara els informes pels quals se li van concedir medalles a l’expolicia acusat de tortures per diverses víctimes del franquisme.

CatalanSpanish