Mor ennuegat el canonge de la catedral de València

La família del sacerdot Juan Miguel Díaz Rodelas ha rebut el condol aquesta vesprada en el Tanatori Municipal de València.

PublicitatAVL

Tràgic final en unes noces celebrades este cap de setmana a València. Segons han comunicat fonts de l’Arquebisbat de València, este dissabte va morir durant el convit de les noces que ell mateix acabava de celebrar el canonge de la Catedral de València i zelador del Sant Calze, Juan Miguel Díaz Rodelas.

Pel que sembla, i a falta de la confirmació de l’autòpsia que se li practicarà aquest dilluns al cadàver en l’Institut Anatòmic Forense de València, el sacerdot va morir en ennuegar-se amb un tros de carn, encara que no es descarta tampoc que tota esta tràgica situació vinguera desencadenada per alguna fallada cardíaca.

PublicitatRovira  

Díaz Rodelas, natural de Tenerife, era també Director de l’Institut Superior de Ciències Religioses de València, una institució acadèmica que depén de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer.

Un sacerdot que hi havia celebrat amb ell la cerimònia i li acompanyava en la taula durant el convit, va ser el que es va adonar que la víctima s’estava ennuegat. Ràpidament van avisar a l’equip mèdic, que va tractar durant diversos minuts que aconseguira respirar, però va resultar impossible.

Este sacerdot, veient la gravetat de l’assumpte, va demanar a un seminarista que anara a la cuina i portara ràpidament oli, amb el qual se li va poder donar l’extremaunción.

La capella ardent s’ha instal·lat aquest diumenge en el Tanatori Municipal de València.

El sacerdot i canonge de la Catedral de València, Juan Miguel Díaz Rodelas, va morir ahir tard a València. La capella ardent serà instal·lada aquesta vesprada, a partir de les 16 hores en el Tanatori Municipal de València.

En l’últim any va ser designat Canonge Zelador del Culte al Sant Calze en el Cabut de la Catedral de València i Director de l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCR) de València, institució acadèmica que depén de la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer.

Juan Miguel Diaz Rodelas va nàixer en 1950 en la localitat de Tenerife d’Arico Nou i es va traslladar a València on va cursar Teologia. Va rebre l’ordenació sacerdotal en la localitat valenciana d’Ontinyent en 1976 i va ser designat successivament Vicari parroquial de la parròquia S. Carles d’Ontinyent, i rector del Xiquet Jesús de l’Hort (El Palmar-València) i de La nostra Senyora del Carmen (El Perellonet-València).

Doctor en Ciències Bíbliques

Doctor en Ciències Bíbliques des de 1993 i des de 1999 canonge en la Catedral de València. Professor de la Facultat de Teologia de València, de la qual havia sigut degà en dos períodes, de 2005 a 2007 i de 2010 a 2015. Professor del Pontifici Institut Joan Pau II i de l’Institut Diocesà de Ciències Religioses.

En l’actualitat, era president del Patronat del Col·legi Imperial de Xiquets Orfes de Sant Vicent Ferrer. Autor de nombrosos llibres i articles en revistes especialitzades, Díaz Rodelas, membre de la Pontifícia Comissió Bíblica, també de l’Associació Bíblica Espanyola i de la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya.

Va ocupar també el lloc de Secretari del Comité Tècnic per a la Traducció i Edició de la Sagrada Bíblia en la versió Oficial de la Conferència Episcopal Espanyola.