Mor Juan Ignacio Blanco, criminòleg del Cas Alcàsser

Va acompanyar durant anys a Fernando García, pare d'una de les xiquetes assassinades en el crim

Juan Ignacio Blanco, conegut popularment com el criminòleg del Cas Alcàsser, ha mort. Blanco va acompanyar durant anys a Fernando García, pare de Míriam, una de les xiquetes assassinades en el triple crim, participant en investigacions posteriors al cas que van alertar a les teories conspiratives, tant en les seues compareixences públiques com en les aparicions televisives que el progenitor va realitzar en el controvertit programa de Pepe Navarro.

Blanco era periodista, però també es dedicava a escriure novel·la negra, a més les seues investigacions sobre el Cas van poder haver donat motiu a diverses teories i elucubracions alternatives que es van estudiar després del crim que va tindre en suspens a tot el país.
La vetla serà al llarg del dia de hui, fins a la una, en el Tanatori de Sant Lorenzo de l’Escorial.

Rovira  

Demà, en aquesta mateixa localitat, es realitzarà una missa en el seu honor.

La seua figura va saltar de nou a la llum pública després de l’estrena del documental de Netflix sobre el Cas Alcàsser, on era visible la seua deterioració física.

Després de conéixer-se la notícia, molts han apuntat a la coincidència de la mort de l’investigador amb el recent descobriment d’unes restes d’ossos humans en la fossa on Antonio Anglés i Miguel Ricart van violar i van assassinar a les menors: Miriam, Toñi i Desirée.

Després de 26 anys dels fets, el documental ha tornat a crear interés sobre què va ocórrer realment, sobre les incògnites que es van deixar obertes i que continuen estant-ho dues dècades després. Això ha fet que es torne a parlar de les teories conspiratòries que van envoltar el cas.

Totes aquestes novetats fan que els espectadors estiguen revivant la curiositat del cas, i es reviven també preguntes del passat: Existeix realment una polèmica cinta que podria incriminar a alts càrrecs?

Tal com va declarar el periodista mort, si, i amb ella es demostrarien dues teories que van quedar sense estudiar: l’existència de més implicats a més dels dos imputats, i la participació de personatges molt influents a Espanya.

Juan Ignacio Blanco sempre va defensar la idea de gravar vídeos snuff, i també va assegurar en el polèmic programa ‘Esta noche cruzamos el Mississippi’ de Pepe Navarro que aquests grups criminals solen pagar grans quantitats de diners per matar a la persona de les cintes, o quedar-se amb una part del cos de la víctima “generalment les mans”, va afirmar.

Totes aquestes contradiccions sobre la investigació que Fernando García i Blanco van fer públiques, els va portar a ser condemnats fa deu anys per injúries i calúmnies.

PublicitatJuega Limpio Orihuela