Mor José María Salaverri, exgeneral dels Marianistes i exdirector del Pilar

salaverri

El sacerdot marianista José María Salaverri, que va ser superior general de la seua congregació així com director del Col·legi El Pilar, a València, va morir anit en la capital valenciana a 92 anys.

La missa exequial pel seu etern descans tindrà lloc demà, dissabte, a les 16 hores, en la capella del mateix centre escolar.

Rovira  

José María Salaverri va nàixer a Vitòria el març de 1926 i va professar com a religiós marianista en 1944. Era llicenciat en Filosofia per la Universitat de Madrid i en Teologia per la Universitat de Friburg (Suïssa), on va ser ordenat sacerdot en 1954.

En 1957, va ser nomenat director del Col·legi El Pilar de València, responsabilitat que va ocupar durant 6 anys, i on també va exercir de professor. Igualment, va ser director de diversos col·legis, mestre de novicis, provincial i superior general de la Companyia de María (Marianistes), segons fonts del centre escolar.

Salaverri, que era col·laborador del setmanari diocesà Paraula-Església a València i articulista en mitjans de comunicació, va escriure prop d’una vintena de llibres, especialment obres biogràfiques.

A més, el religiós mort era el promotor de la causa de beatificació del jove Faustino Pérez-Manglano (1946-1963), de qui va anar director espiritual i sobre el qual va escriure diversos llibres, entre ells “Tal vegada em parle Déu” (PPC), traduït a set idiomes.

També va ser autor d’altres biografies com “Santiago Gapp. Passió per la veritat enfront del nazisme” (PPC); “Domingo Lázaro (1877-1935). Un educador entre dues grans crisis d’Espanya” (PPC) i “Balduino, el rei que va saber estimar” (Edibesa).

PublicitatJuega Limpio Orihuela