Mor un jove quan manipulava substàncies en un laboratori de droga

La seua parella ha resultat ferida per cremades i un altre home i dos menors han sigut atesos per inhalació de fum.

Un jove de 26 anys ha mort i quatre persones més, entre elles dos menors de 9 i 5 anys, han hagut de ser ateses com a conseqüència d’un incendi declarat a última hora d’este dilluns en un pis del carrer Arquebisbe Olaechea de València, on la víctima mortal suposadament estaria manipulant alguna substància química en laboratori d’elaboració de marihuana.

El succés es va registrar al voltant de les 22.30 hores d’este dilluns, segons ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), que després de rebre l’avís va mobilitzar al lloc dels fets una unitat del SAMU i dos de Servici Vital Bàsic per a atendre als ferits.

Rovira  

La sala del 091 de la Policia Nacional va rebre l’avís del foc i va enviar a efectius al lloc, que van comprovar a la seua arribada que en el carrer hi havia un home amb el cos pràcticament cremat íntegrament i una dona al seu costat amb cremades en les cames i que el seu estat no pareixia revestir gravetat.

Els policies van tractar de desallotjar els veïns i van ajudar a eixir de l’edifici una dona d’avançada edat. A la resta, els van avisar a través de l’intercomunicador de les mesures a adoptar, atés que la quantitat de fum concentrada els impedia actuar. Així mateix, van donar alerta als servicis sanitaris.

Els servicis mèdics van assistir cinc persones afectades per l’incendi: el jove de 26 anys, amb cremades de segon i tercer grau en el 95 per cent de la superfície corporal; una dona de 30, amb cremades de segon grau en una cama; un home de 47 per inhalació de fum i els dos menors, una xiqueta de nou i un xiquet de cinc, també per inhalació de fum.

Tots ells van ser traslladats a l’Hospital de la Fe de València. El jove de 26 anys va morir posteriorment com a conseqüència de les cremades patides, segons han confirmat fonts del centre hospitalari.

Segons la Policia, de les indagacions realitzades se sospita que l’incendi es va originar arran d’una explosió perquè la víctima mortal suposadament hauria estat manipulant en el pis en el qual residia juntament amb la dona algun producte per a l’elaboració de substàncies estupefaents com marihuana.

La inspecció que es duga a terme en la vivenda serà la que determine els fets. No obstant això, els agents van detindre en eixe moment tant l’home, que inicialment estava conscient, com la dona, parella seua, per un delicte contra la salut pública i danys.

Els dos ferits van ser traslladats al centre hospitalari al qual l’home va arribar ja inconscient i on va morir com a conseqüència de les ferides.

PublicitatJuega Limpio Orihuela