22.8 C
Valencia

El Govern dona un dia de moratòria per a poder parar algunes activitats

El Govern permetrà anar este dilluns 30 de març a treballar a empleats que hagen de fer tasques per a la interrupció de l'activitat.

- Publicitat -AVL

Segons el reial decret llei publicat poc abans de la mitjanit en el Boletín Oficial del Estado (BOE) que fixa este permís pensat per a limitar més l’activitat davant la pandèmia del coronavirus, en els casos en els quals resulte “impossible interrompre de manera immediata l’activitat” els treballadors podran prestar serveis el 30 de març.

L’únic propòsit, afig, serà “dur a terme les tasques imprescindibles per a poder fer efectiu el permís retribuït recuperable sense perjudicar de manera irremeiable o desproporcionada la represa de l’activitat empresarial”.

També estableix que les empreses que hagen d’aplicar el permís retribuït recuperable podran, en cas de ser necessari, establir el número mínim de plantilla o els torns de treball estrictament imprescindibles amb la finalitat de mantenir l’activitat indispensable.

“Esta activitat i este mínim de plantilla o torns tindrà com a referència la mantinguda en un cap de setmana ordinari o en festiu”, recull la norma publicada huit hores després de la compareixença del Govern després del Consell de Ministres que l’ha aprovada.

També detalla que per als transportistes que puguen veure’s afectats a la meitat d’un servei el permís s’iniciaran una vegada finalitzat el servei en curs, “incloent com a part del servei, si escau, l’operació de retorn corresponent”.

Pel que respecta als empleats públics, el reial decret llei especifica que el Ministeri de Política Territorial i Funció pública, comunitats autònomes i entitats locals regularan la prestació de serveis per part dels funcionaris, amb l’objectiu de mantenir aquells que es consideren essencials i que no detalla.

En l’àmbit de la justícia, es mantindrà l’activitat els jutges, fiscals, lletrats i resta de personal necessari per a les actuacions processals no suspeses per l’estat d’alarma, així com el personal requerit per al funcionament del registre civil.

El Govern permetrà anar este dilluns 30 de març a treballar a empleats que hagen de fer tasques necessàries per a la interrupció de l’activitat.

També queda exclosa del permís l’activitat les empreses adjudicatàries de contractes d’obres, serveis i subministraments del sector públic indispensables per al manteniment i seguretat dels edificis, així com per a la prestació de serveis.

El permís retribuït recuperable estarà en vigor entre el dilluns 30 de març i el dijous 9 d’abril.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià