lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Aproven una moratòria en el segon metge en els bous al carrer

Les Corts Valencianes han aprovat aquest dimecres la modificació de la llei d'Espectacles per a aplicar una moratòria de dos anys en l'obligació que hi haja un segon mèdic en els espectacles taurins de "bous al carrer" que es celebren a la Comunitat Valenciana.

Així ho plantejava una iniciativa presentada pel PSPV i Compromís, que consideren que aquesta és l’única manera de “parar” de manera immediata aquesta obligació, i que ha tirat endavant amb el suport d’aquests dos grups i Ciutadans, mentre que el PP i Podem s’han abstingut.

La diputada de Compromís Teresa García ha demanat tranquil·litat als representants d’aquests festejos, alguns dels quals seguien el ple des de la tribuna de convidats, perquè, segons ha dit, la moratòria és com una derogació i aqueixa obligació no es va a aplicar.

El PP, que ha qualificat de “parany” la moratòria, ha defensat la derogació de l’obligació del segon mèdic en aquests festejos, una proposta que ha comptat amb el suport de Ciutadans, però que ha sigut rebutjada pels grups socialista, Compromís i Podem.

El diputat popular Jorge Bellver ha demanat la derogació d’una llei que, al seu juí, no tracta d’incrementar la seguretat dels festejos taurins valencians sinó que “respon exclusivament a interessos polítics per a acabar amb la festa dels ‘bous al carrer’ de la Comunitat”.

A més, ha instat als grups que sustenten al Consell a comprometre’s amb el poble valencià i amb els representants del món dels bous a “aprovar un decret que derogue aquesta norma abans que s’acabe la legislatura”.

El portaveu del PSPV, Manolo Mata, qui ha destacat que el PP va ser el primer a plantejar en Les Corts la necessitat del segon mèdic, ha afirmat que la moratòria és “l’única manera” de deixar resolta aquesta qüestió a partir d’aquest cap de setmana.

Ha explicat que la tramitació de la proposta del PP implicaria iniciar el procés de debat i de presentació d’esmenes en Les Corts Valencianes, la qual cosa portaria al fet que fins a agost la gent estiguera pagant un segon mèdic en els festejos taurins que se celebren a la Comunitat.

“Els que demanen millorar la seguretat en les festes no estan bojos i els que volem parar per a veure com es pot millorar la seguretat”, ha manifestat Mata.

El PP ha proposat retirar ambdues iniciatives i ha demanat el suport dels grups a la tramitació de la derogació pel procediment de lectura única, de manera que poguera ser efectiva de forma immediata, cosa que el portaveu socialista ha dit que era “parlamentàriament impossible”.

Teresa García ha insistit que aprovar la moratòria “equival a derogar” la norma, doncs els seus efectes són els mateixos, però d’aquesta manera es treballa per la solució en lloc de fomentar “la confrontació”, com al seu judici, fan els populars.

El diputat de Ciutadans Antonio Subiela ha acusat a populars i socialistes de “voler carregar-se aquestes festes, els uns i els altres”, amb les seues propostes, i ha justificat el suport del seu grup a la moratòria perquè no els han deixat una altra opció.

Daniel Geffner (Podem) ha dit estar d’acord a modificar allò que és “impossible d’aplicar”, però no comparteix que la moratòria represente l’avantsala de la derogació, sinó que confia que servisca per a millorar la llei i per açò han presentat una proposta per a millorar la seguretat d’aquests festejos.

Últimas noticias

Contenido relacionado