miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Morell: “L’Hospital de Manises estalvia a costa de tenir menys mèdics, infermers i celadors”

El PSPV-PSOE de la Foia de Bunyol davant el recent informe de la Sindicatura de Comptes en relació a l’Hospital de Manises, en el qual s’assenyala que aquest hospital estalvia a la sanitat pública un 25% en estar en règim de gestió privada, uns 42,5 milions d’euros a l’any, vol cridar l’atenció sobre el barem per a mesurar un servei públic essencial com és la sanitat.

La sanitat pública ha de ser gestionada de forma eficient, ja que de diners públics parlem, però l’econòmic no és el criteri que ens marca si la sanitat és o no de qualitat. La sanitat és pública, universal i gratuïta. En cap cas apostem per la gestió privada de la sanitat i per tant de la salut de les persones, que no és una mercaderia per a escatimar en despeses. La salut és la vida, i la vida de les persones no pot ser mercaderia de ningú, sinó que ha de ser responsabilitat de tots.

La salut no es pot mesurar en termes econòmics, però lloc que des d’alguns sectors es vol debatre sobre açò, cal llegir complet l’informe de la Sindicatura de Comptes. En el mateix informe s’assegura que la reclamació, que està en via judicial, de la Conselleria de Sanitat a la concessionària de l’Hospital de Manises de 178,9 milions d’euros pel càlcul de les liquidacions entre 2009 i 2013, estalviarien més diners a les arques públiques, sí, però farien inviable econòmicament aquesta concessió per a l’empresa i la podrien portar a la fallida. Sempre en el cas que la justícia de la raó a la conselleria.

Per a l’alcalde de Xest, José Morell, “l’Hospital de Manises estalvia a costa de tenir menys mèdics, infermers i celadors. Els paguen pitjor i van saturats. Serà més barat però genera una pitjor atenció sanitària”.

Per la seua banda, l’alcalde de Godelleta, Rafa Fora, ha assegurat que “informes com aquest posen en perill el nostre interès i el nostre treball conjunt amb altres col·lectius socials , per a la construcció d’un centre mèdic d’especialitats en la nostra comarca. Una reivindicació en la qual molts col·lectius portem treballant des de fa anys. Nosaltres volem un centre sanitari públic comarcal que atenga la salut dels nostres conciutadans sense cap tipus de discriminacions”.

Miguel Tórtola, alcalde de Iàtova, ha manifestat que “els socialistes d’aquesta comarca creiem que el millor estalvi en la salut és invertir en el model públic sanitari, en els pacients i en els treballadors , que uns se senten atesos i uns altres ben protegits, perquè aqueixa és l’única fórmula que assegura garantia de qualitat en la salut per a tota la població”.

Últimas noticias

Contenido relacionado