30.9 C
Valencia

Comencen les obres d’emergència al castell de Morella

Promoguda des de l'IPCE, suposarà una inversió total 1.584.518 € i tindrà una durada estimada de dotze mesos.

- Publicitat -AVL

El Ministeri de Cultura i Esport ha iniciat hui unes obres d’emergència al castell de Morella. La intervenció, promoguda per l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya (IPCE), suposarà una inversió total d’1.584.518 € i tindrà una durada estimada de dotze mesos.

Els treballs pretenen revertir com més aviat millor el deteriorament d’este recinte, després dels últims temporals que han afectat la zona llevantina danyant els murs del Castell i el massís rocós sobre el qual s’assenten. La filtració d’aigua a través de les coronacions, esquerdes i falles rocoses i les empentes dels farcits existents en l’àrea d’intramurs han contribuït també a afeblir l’estructura.

Després de realitzar una inspecció general, els tècnics de l’IPCE van recomanar la intervenció immediata a la Torre de Sant Francesc i els seus edificis annexos, la muralla amb espitlleres propera, la Torre de La Pardala i part del llenç de muralla. L’actuació d’emergència garantirà la seguretat estructural de les fàbriques danyades, restituint el seu estat previ. A més, es durà a terme un seguiment arqueològic de tota la intervenció.

Tutela i cooperació entre ministeri i ajuntament
Els immobles ‘Castell i les muralles’ de Morella, declarats Monument Històric-Artístic (avui Bé d’Interés Cultural), són propietat de l’Estat i estan adscrits al Ministeri de Cultura i Esport a través de la Direcció General de Belles Arts.

El passat 18 de juliol, el ministeri i l’Ajuntament de Morella van subscriure l’Acta de Lliurament i Reconeixement del Castell i Muralla de Morella (Castelló) per a la gestió de la custòdia, manteniment, difusió cultural i col·laboració en la conservació, rehabilitació i restauració d’este recinte. El conveni té una vigència de fins a cinquanta anys.

En virtut d’este acord, l’ajuntament s’ocupa de la custòdia, vigilància, manteniment general i realització d’actuacions de conservació, rehabilitació i restauració dels immobles. Li correspon també la gestió de les iniciatives vinculades al turisme cultural i la promoció turística, com l’organització de visites guiades, la creació d’un centre de recepció de visitants, l’organització d’exposicions, espectacles i qualsevol altra activitat divulgativa dels monuments.

El Ministeri de Cultura i Esport, per la seua banda, es compromet a col·laborar mitjançant els seus pressupostos en les actuacions de conservació, rehabilitació i restauració dels monuments, a prestar assistència tècnica a l’ajuntament i als supervisar totes les actuacions de restauració.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,692FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià