Morella concedeix la Creu de Santa Llúcia a totes les persones i col·lectius que han fet front a la COVID-19

També s’ha acordat realitzar el lliurament de les distincions durant este any i en un acte solemne quan la situació sanitària ho permeta.

L’Ajuntament de Morella ha celebrat avui un ple extraordinari per a aprovar la concessió de la Creu de Santa Llúcia 2021, màxima distinció de la ciutat. D’esta manera, en este s’ha acordat que reben esta distinció aquelles persones i col·lectius que han fet front a la COVID-19, ja que l’any que ha finalitzat serà recordat per la pandèmia i l’emergència sanitària viscuda. Així, també s’ha acordat que la Creu s’entregue en un acte solemne dins de l’any 2021 quan la situació ho permeta. Cal recordar que este acte es realitza habitualment el 7 de gener.

Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la situació provocada pel coronavirus ens ha portat a fer front a l’emergència sanitària més important que mai havíem viscut amb conseqüències sanitàries, socials i econòmiques”.

A més, ha remarcat que “ací a la nostra ciutat ens ha colpejat fort amb la pèrdua de moltes persones que tenim el deure de no oblidar i sempre estaran en el nostre record”. També ha explicat que “enfront d’esta situació han estat moltes les persones i col·lectius que han treballat en moments duríssims contra la malaltia i evitar el seu contagi, de manera que cal valorar estes tasques”. “Totes elles són mereixedores de la màxima distinció de la ciutat de Morella. Estes persones són un gran exemple per a, unides, caminar cap a un futur d’esperança” ha finalitzat.

D’esta manera, l’Ajuntament de Morella concedeix la Creu de Santa Llúcia en reconeixement a la seua tasca, d’acord amb el que estableix l’article 16é del Reglament Municipal d’Honors i distincions de la ciutat, a les persones i col·lectius que han fet front a la COVID-19: Residència 3a Edat, Centre de Salut de Morella, Hospital de Vinaròs, Salut Pública Benicarló, Centre de Dia, equip base de serveis socials, Creu Roja, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers voluntaris, bombers forestals, Unitat Militar d’Emergències i serveis municipals.

CatalanSpanish