El Ple de l’Ajuntament de Morella aprova el pressupost de 2018 per uns 4 milions d’euros

L’ocupació, el benestar social, la promoció econòmica i la celebració del Sexenni són els eixos dels comptes del 2018 de Morella.

El ple ordinari de desembre de Morella ha aprovat el pressupost per a l’any 2018 amb els vuit vots a favor de l’equip de govern i tres en contra de l’oposició. Els comptes ascendeixen a 4.148.047,26 euros, la qual cosa suposa un augment del 15% respecte de l’exercici anterior. Aquest pressupost prioritza quatre eixos molt importants per a Morella com són l’ocupació, el benestar social, la promoció econòmica i l’any del 54 Sexenni.
El regidor d’Hisenda, Amadeu Bordàs, ha destacat “l’esforç i el treball que suposa aconseguir un augment del pressupost, sobretot amb la nova Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana, la qual aporta ajudes per a millorar habitatges i el conjunt del centre històric de Morella”.
Així, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha assenyalat que “el pressupost del 2018 és important i positiu per a Morella, a més en un any tan especial per la celebració 54 Sexenni i molts dels projectes que veuran la llum”. El primer edil ha afegit que “el pressupost té un important augment sense apujar els impostos i continuem defensant l’aportació de recursos de les grans empreses com les eòliques, elèctriques o telefòniques instal·lades en el territori”. D’altra banda, Rhamsés ha subratllat que “s’han de materialitzar i avançar importants projectes com són la nova carretera N-232 el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports, millores al Centre de Salut o la SAMU”. Finalment, ha recalcat “l’important treball realitzat durant l’any 2017 sobre el que hem de continuar amb la mateixa línia i millorar”.
El 2018 s’ha previst una planificació ocupacional, que contempla la creació de noves borses de treball a Morella com de les àrees de cultura, neteja, brigades i cap de coordinació continuant amb la línia de l’any 2017 amb la que s’han creat més de 35 llocs de treball amb distintes ajudes i col·laboracions entre administracions.
La promoció dels diferents sectors econòmics de Morella, queda reflectida en l’exercici dels 2018. El sector primari és un dels principals motors de la zona, amb el pla de camins rurals o la Fira que es contemplen en els comptes es pretén millorar les infraestructures i facilitar la seua tasca.
D’altra banda, en aquest document, destaca l’ARRU amb 400.000 euros, que poden arribar al 35% del pressupost de cada obra. Altres punts destacats per a l’exercici vinent són la promoció turística i les millores del polígon industrial Les Casetes que s’estan executant.
És un dels capítols amb un augment més notable, que suposarà més de 540.000 euros. Aquest preveu millores en diferents emplaçaments com la reurbanització del carrer Sant Francesc entre altres, adequació d’edificis d’Ortells; Xiva; Herbeset i La Pobleta, millores al centre dels jubilats, millora de zones esportives com l’adequació de la piscina d’estiu, equipament urbà, zones infantils, el pla de prevenció d’incendis i la rehabilitació del Castell i les muralles.