lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Morera assegura que els parlaments representats en CALRE “tenen la voluntat de continuar enfortint Europa”

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha participat este matí en el comité permanent de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE), de la que forma part com a membre nat per ser president de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA). En la reunió de treball s’ha preparat l’assemblea plenària i s’ha donat compte de l’activitat dels grups de treball.

El President de les Corts ha destacat “els importants avanços de tots els grups de treball, els quals fan unes aportacions molt interessant que hem de seguir des dels diferents parlaments. En este sentit, ha estat molt interessant tot allò que fa el grup referent a la subsidiarietat, que fa un incís especial en com els parlaments regionals poden ser protagonistes en la construcció de la Unió Europea”.

La reunió de la permanent de CALRE també ha servit per aprovar el manifest commemoratiu del 20 aniversari d’esta conferència i la presentació de l’activitat commemorativa, que serà a Astúries el proper mes de juliol.

Segons ha declarat el President de les Corts Valencianes i també de COPREPA, “vivim uns temps en el que es repensa molt com ha de ser la Unió Europea del present i del futur, amb tots els reptes que tenim per davant. En este treball, els parlaments de les regions europees tenim molt a dir i molt a aportar per a possibilitar la construcció d’una Europa pròxima, de baix cap a dalt, en la qual tota la ciutadania se senta representada i això, és possible des dels parlaments regionals també. Han passat 20 anys de la fundació de la CALRE i el que hui ha quedat palés és que existix una ferma voluntat de continuar enfortint Europa”.

Morera ha coincidit plenament amb els reptes marcats pel president de CALRE i també del Parlament d’Andalusia, Juan Pablo Durán, el qual ha dit que la Unió Europea, “no pot retrocedir en estos moments en el procés d’integració, un procés iniciat fa 60 anys i ara cal que s’intensifiquen els esforços d’Europa per a lluitar contra el terrorisme, fer front a les crisis humanitàries dels refugiats i treballar amb convenciment pel medi ambient i per frenar el canvi climàtic”.

En l’assemblea que se celebrarà a novembre a Sevilla també es treballarà un full de ruta per a CALRE, per a definir objectius i reptes després de 20 anys de vida d’esta entitat i que té la decisió de continuar treballant pel bé de tota la ciutadania europea des del treball dels parlaments i assemblees legislatives.

A la sessió de treball de CALRE de hui també ha assistit com a públic la Vicepresidenta primera de les Corts, Carmen Martínez, qui s’incorporarà al grup de treball d’Igualtat d’esta conferència.

Últimas noticias

Contenido relacionado