Morera cerca una reunió entre Podem, PSPV i Compromís per a calmar la discòrdia

El paper de Morera com a president de les Corts i el Bloc ha sigut clau per a proposar un full de ruta comú.

Enric Morera

Enric Morera ha sol·licitat una reunió entre els partits del Pacte de Botànic (PSPV, Compromís i Podem) per a aunar diferències abans del debat de Política General del proper 11 de setembre. Morera ha afirmat la seua voluntat de pactar un full de ruta i tractar amb això de mantenir unit el pacte fins a que acabe la legislatura: “Són forces polítiques diferents i cal pactar”.

Esta postura de mediador que Morera utilitza tant com a president de les Corts Valencianes com del Bloc, permetrà rebaixar la tensió entre Ximo Puig i Mónica Oltra que han eixit després del vot positiu de la Generalitat respecte a l’objectiu de déficit, en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del passat dimecres.

Des del comunicat sobre el déficit la tensió entre els dos partits ha esdevingut una escalada de comunicats i negacions dels mateixos: Des de la Conselleria d’Hisenda que dirigeix Vicent Soler (PSPV) asseguren que van informar la coalició de les negociacions, mentre que en Compromís admeten malestar per haver pactat prèviament l’abstenció. Mónica Oltra esperava trobar-se amb Ximo Puig este cap de setmana, però fonts de Presidència expliquen sobre aquest tema que Puig no estarà en la seua localitat el diumenge perquè havia fixat per endavant les seues vacances per a aqueixa data, alguna cosa que ja han comunicat al gabinet d’Oltra.

Publicitat