Morera respon hui en la Comissió d’Investigació del Senat per la presumpta rel·lació amb Crespo Gomar

Més endavant compareixeran els dirigents del PSPV entre els quals es troba Joan Ignasi Pla.

El senador del PP Luis Aznar interrogarà hui al president de les Corts Valencianes i del Bloc, Enric Morera, en una sessió de la Comissió de Recerca del Finançament dels Partits del Senat dedicada a les formacions polítiques valencianes que formen part de la coalició Compromís.

La de Morera serà la primera de les tres compareixences previstes en esta comissió, ja que li seguirà Antoni Planells, responsable de finances d’Iniciativa, una altra formació de Compromís, i el seu equivalent en el Bloc, Xavier Marín Soriano. El PP, amb majoria absoluta en la Càmera alta, vol posar el focus en el cas del suposat finançament il·legal del PSPV-PSOE i el Bloc entre 2007 i 2011, assumpte l’abast del qual tracten de desentranyar en el primer cas diversos jutjats de Madrid, Gandia (València) i Benidorm (Alacant). La comissió ha citat primer al president del Bloc, que era secretari general del partit en l’etapa investigada, i més tard convocarà a dirigents del PSPV, entre ells l’exsecretari general dels socialistes valencians Joan Ignasi Pla. Amb les compareixences de matí el PP aprofundirà en aspectes del possible finançament irregular del Bloc més enllà del tractament que haja pogut tenir judicialment, apunten fonts del grup popular.

El Jutjat d’Instrucció número 21 de València es va inhibir en favor de jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid perquè els presumptes delictes per adjudicacions suposadament fraudulentes a l’agència de comunicació Crespo Gomar no s’haurien comés a València.
Abans d’inhibir-se, la jutgessa va considerar que “indiciariament” podria tractar-se d’un cas de finançament irregular del PSPV-PSOE i Bloc-Compromís, a més de fets constitutius de falsedat documental amb caràcter continuat, prevaricació i/o malversació.

No obstant això, després d’analitzar els seus comptes, la direcció del Bloc va concloure que no s’havien constatat irregularitats en el finançament de les campanyes de 2007 i 2008, si bé va reconéixer una “mala praxi organitzativa i comptable” en la relació contractual amb l’empresa Crespo Gomar.

CatalanSpanish