Morera veu adequat convocar el ple pel plurilingüisme abans del debat de política general

València (Comunitat Valenciana), 5/08/2016. El presidente de Les Corts, Enric Morera, juega con una bola de pilota valenciana tras la entrevista con la Agencia EFE, en la que repasa algunos de los aspectos menos conocidos de su vida personal, como sus aficiones culturales, deportivas o gastronómicas. EFE/Manuel Bruque.

El president de Les corts, Enric Morera, ha remés un escrit a la portaveu del PP en esta càmera, Isabel Bonig, en el qual indica que no considera irregular la convocatòria d’un ple per a validar el recent decrete llei sobre plurilingüisme abans del debat de política general.

Bonig va advertir a Morera de la “possible irregularitat comesa i de les conseqüències jurídiques que puguen derivar-se de la celebració d’un ple” abans del Debat de política general previst per a la setmana vinent.

En el seu escrit, Morera agraeix la “preocupació” de Bonig per una possible vulneració reglamentària que hauria comés la junta de portaveus celebrada ahir, en la qual “vosté va estar present”, en al·lusió directa a la portaveu popular.

En este sentit, i després d’advertir que l’acord va ser unànime en esta junta de portaveus i que ningú va advertir en el moment de cap irregularitat, Morera ha apuntat que existeix legislació que avala la decisió de convocar un ple abans del debat de política general.

“El Tribunal Constitucional en jurisprudència reiterada ha assenyalat el principi de disponibilitat reglamentària que permet precisament que una norma aprovada en virtut de l’autonomia de cada parlament no represente una cota insalvable perquè la Càmera no puga desenvolupar el seu treball”.

En este sentit, destaca la “importància política” que té sotmetre a votació el citat decrete llei davant l’imminent inici del curs escolar.

“No sembla que, en cap cas, este acord unànime de la junta de portaveus vulnere dret algun de cap diputat o dels grups, ni que puga derivar-se cap conseqüència jurídica”, conclou Morera en l’escrit dirigit a Bonig. EFE