Sant Joan de Moró comença les seues Festes Patronals en homenatge al seu patró

Sant Joan de Moró està immers en les seues festes patronals. Un intens programa d’actes es desenvoluparà fins al diumenge de la setmana vinent i que convertirà a la localitat en el centre neuràlgic de la festa en l’àmbit provincial.

I ho farà, com ja mana la tradició, amb el tret del ‘chupinazo‘ que tindrà lloc demà, des del balcó de l’Ajuntament, des d’on l’alcalde Vicente Pallarés convidarà a veïns i visitants a gaudir de cadascuna dels actes i festejos.

Després es procedirà al repartiment de mocadors commemoratius entre tots els presents, mentre es combat la calor amb la música de les xarangues i cervesa i sagnia ben freda servida per l’associació cultural La Borrasca.

La programació del dissabte continuarà amb la inauguració de la Fonda de la Tapa, del restaurant Els Arcs, i la XV Mostra de la Tapa i la Cervesa, a càrrec del restaurant Unió Pacífic. I en un municipi de tanta tradició taurina com Moró, no faltaran els astats, en aquesta jornada, patrocinats per la Penya La Unió. A les 13.30 hores se celebrarà un tancament de bous de la ramaderia de Germán Vidal que després, a les 18.30 hores, protagonitzaran una exhibició. Els espectacles taurins continuaran amb l’exhibició de ‘Pecador’, un bou negre de la ramaderia d’Adolfo Martín d’Escurial (Càceres), i ‘d’Enginyer’, de la ramaderia de Francisco Galache d’Hernandinos de la Vilavella de Yeltes (Salamanca).

I per als quals tinguen ganes de ballar, l’Ajuntament ha programat l’IV festival de dj’s We Danse Sant Joan de Moró, que tindrà en els plats a Carlo DjPablo Escudero i Álvaro. Serà a partir de la 1.30 hores i es prolongarà fins a altes hores de la matinada.

MORÓ RECIBE LA IMAGEN DE SANT VICENT 1
Actualitat Valenciana

El diumenge, el programa canvia completament de terç, ja que els moroneros dedicaran per la jornada a honrar al seu patró Sant Joan Baptista. La missa, a les 12 hores, i la processó, a la vesprada, a les 20 hores, són les dues principals cites. En la de la vesprada, no faltarà l’orxata i els fartons, que estarà servida per l’Associació de Mestresses de casa La Puríssima. Balls tradicionals, i un espectacle musical a mitjanit, posarà el fermall d’or al primer cap de setmana festiu de Va habitar.
“Pensem que és un programa de festes molt complet, que respecta i potència la tradició. I sobretot, que ens ajudarà a estrényer llaços i fomentar l’amistat i la unió de tots els veïns de Sant Joan de Moró”, assegura l’alcalde de Sant Joan de Moró, Vicente Pallarés, qui està convençut que “seran uns dies inoblidables per a tots els moroneros”.

CatalanSpanish