Sant Joan de Moró consumeix més de 600 quilos de polp en les seues festes

La Fira del Polp, que enguany ha aconseguit la seua desena convocatòria, ha sigut, sense cap dubte, i com ocorre tots els anys, un dels actes més destacats de la jornada de festes.

123

Més de 600 quilos de polp i prop de 4000 botelles de vi Ribeiro s’han servit hui a Sant Joan de Moró, en una animada jornada gastronòmica que va organitzar el restaurant Gallego II i que forma part d’una campanya promocional de les qualitats gastronòmiques dels restaurants de la localitat “per a donar a conéixer a tots els veïns i visitants les especialitats dels nostres bars i restaurants, i que van des dels plats més tradicionals a la cuina més moderna”, assenyala l’alcalde del municipi, Vicente Pallarés, qui recorda que al llarg de totes les festes s’estan celebrant de manera paral·lela la Fonda de la Tapa i la Mostra de la Tapa i la Cervesa, en els restaurants ‘Los Arcos’ i ‘Union Pacific’, respectivament.

“Es tracta d’iniciatives privades que enriqueixen el nostre programa de festes”, puntualitza Pallarés.

La Fira del Polp, que enguany ha aconseguit la seua desena convocatòria, ha sigut, sense cap dubte, i com ocorre tots els anys, un dels actes més destacats de la jornada de festes. Una singular demostració gastronòmica que ha tingut com convidats d’excepció al vicepresident primera de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, que ha gaudit no solament de les especialitats gastronòmiques de Sant Joan de Moró, sinó també de vibrant tancament de caps de bestiar de la ramaderia local Germans Guillamón.

Sant Joan de Moró s’enfronta a les últimes jornades de les seues festes patronals “en un ambient esplèndid”, afirma el regidor de l’àrea de Festes, Julián Torner, qui ressalta tant “l’absència total d’incidents com la participació massiva dels veïns en la pràctica totalitat d’actes celebrats”. Com a prova, Torner destaca de manera especial el tradicional sopar de tombet de bou´que va tindre lloc la nit del passat dijous i en la qual va participar “la pràctica totalitat dels veïns”. De fet es van servir 2.000 racions per a les quals es van utilitzar 400 quilos de carn de bou, 350 quilos de creïlles, 80 quilos de cebes i 50 de carlotes.