sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els Moros i Cristians celebren el Mig Any amb la tradicional Entradeta

Les activitats del cap de setmana estan marcades per l’equador de la festa de Moros i Cristians, que calfen motors amb la celebració del Mig Any. La jornada començarà a les 12 h, amb una Entradeta des de Mont-Sió fins a la Torre, on participaran totes les comparses i filades de la ciutat. Una vegada acabat tots junts s’encaminaran al Parc Central, on a les 14 h es durà a terme un dinar de germandat en la carpa de la Federació de Moros i Cristians de Torrent. A la nit es celebrarà el comiat dels càrrecs del 2016, i es presentaran als càrrecs del 2017. Després tindrà lloc el Sopar de Germanor i la  revetla amb l’actuació de l’orquestra Gènesi.

L’àmbit esportiu està present este cap de setmana amb la carrera per la Serra Perenxisa, que s’iniciarà diumenge en el Càmping de la Piràmide. Els participants podran gaudir, mentre fan esport, dels paratges emblemàtics i de la fauna de la nostra serra. La carrera té dues modalitats. La primera, que comença a les 9 h, és 21 KM D+1000. I a les 10 h, començarà la 12 KM D+350.

Divendres la nit, la Junta Local Fallera està d’enhorabona, perquè enguany es complixen 40 anys de la creació de la figura de la fallera major infantil de Torrent. Per a celebrar-ho organitzen una gala homenatge, amb la presència de totes les falleres infantils que ha tingut la ciutat, serà en l’Auditori a les 21.30 h.

Els xiquets i xiquetes podran gaudir d’activitats lúdiques, divertides i educatives en el Centre Ambiental del Vedat. Dissabte a partir de les 10 h, es podrà gaudir del Mercat de la Terra, que oferix a més de fruites, hortalisses, postres, begudes i altres productes locals, artesanals i ecològics, xarrades, activitats infantils i degustació de cítrics de qualitat a bon preu.  I diumenge l’Ajuntament celebra el Dia de l’Arbre en el mateix centre. La programació inclou activitats per a tota la família, com ara tallers, contacontes, pintacares i una gimcana.

L’activitat infantil es completa amb el taller El món dels minerals, on els més xicotets i xicotetes s’endinsaran en el fascinant món dels minerals, en què coneixeran les propietat i peculiaritats de cada peça. Per a finalitzar, els participants crearan una xicoteta col·lecció de minerals, i els ensenyaran totes les claus per a ser uns bons col·leccionistes.

L’Auditori obri les portes diumenge a les 18 h, a Les noces de Fígaro de W.A. Mozart. Un espectacle obert a tots els públics, amb la clara intenció d’acostar el fascinant món de l’òpera als xiquets, xiquetes i adolescents. Esta adaptació té una hora de durada i està representada per grans solistes valencians de primer nivell. A més, l’Auditori també acull la celebració el 75 aniversari de la Falla La Plaça, amb una gala que tindrà lloc a les 18.30 h. Més tard continuaran les celebracions amb un sopar.

I per a acabar, la parròquia de Sant Joan Bosco celebra la festivitat en honor al patró amb una missa, una festa i un dinar. A més, l’Ermita de Sant Lluís Bertran celebra la festa de Sant Blai amb la Passejada del guió.

Últimas noticias

Contenido relacionado