miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els Moros i Cristians de Torrent celebren el Mig Any Fester

Dissabte les comparses i filades de Moros i Cristians de la localitat van celebrar la festa del Mig Any, data que marca l’equador del compte enrere per a la celebració de les pròximes festes patronals en honor als sants patrons de la ciutat, Abdó i Senent.

Els actes del Mig Any Fester començaren de matí amb la tradicional Entradeta que va discórrer des de Montsió fins a la Torre. Totes les filades i comparses van desfilar a ritme de pasdoble i marxa mora, on grans i xicotetes van poder gaudir d’un ambient de companyonia i festa. L’Entradeta va comptar amb la presència del capità cristià Jose María Martínez de la filada dels Templaris i José Serer, capità moro de la comparsa dels Califats Sarraïns, que es van acomiadar en esta data assenyalada dels seus càrrecs com a màxims representants de la festivitat de Moros i Cristians de la ciutat. Tancaren així un any carregat de preparatius, emocions i unes festes inoblidables tant per a ells com per als alferes de 2016, Raúl Mil i José Garrigues.

Per a continuar la celebració, els festers i festeres i un grup nodrit de la corporació municipal es van dirigir a la carpa instal·lada en Parc Central per gaudir d’un dinar de germanor.

L’arribada a la nit va donar pas als actes d’acomiadament dels càrrecs 2016 i de nomenament dels representats de la festivitat per al pròxim exercici, a qui  imposaren les insígnies de la Federació de Moros i Cristians de Torrent que els assigna com a pròxims capitans i alferes de la ciutat. Vicent Burguera de la filada dels Comilitons va ser nomenat capità cristià i Vicent Simó de la comparsa Sumaly’s serà el representant de la capitania mora. Els capitans seran acompanyats durant este emocionant any per les dos alferes, Concha Gallardó de la filada Ballesteres representant els cristians i Patricia López, de la comparsa Beduïns representant els moros.

Últimas noticias

Contenido relacionado