Els Moros i Cristians de Torrent celebren el Mig Any

moros

Als peus de la Torre, i a través d’una representació teatral, es va fer públic el nomenament dels nous càrrecs festers de l’any 2018.

Enrique Vázquez i Laura Simó, nomenats nou capità cristià i capitana mora del pròxim exercici

Rovira  

Dissabte passat, la ciutat de Torrent va tornar a vestir-se de festa amb la celebració del Mig Any, en honor als patrons de la ciutat, Abdó i Senent. Aquesta celebració commemora el pas de l’equador de l’exercici fester i marca el compte arrere per a les festes estivals que se celebren en el mes de juliol.

La jornada festiva va començar a les 12 hores amb la tradicional “Entradeta” des de Muntanya-Sión fins a la Torre, en la qual van participar els festers de les 24 files i comparses de la ciutat.

En arribar a la Torre, es va celebrar l’acte de comiat dels càrrecs de 2017 i va donar pas al nomenament dels representants dels Moros i Cristians torrentins per a aquest nou exercici. La novetat d’aquest Mig Any ha sigut la celebració d’aquest acte que, per primera vegada, s’ha celebrat en finalitzar la desfilada en la Torre i on la Federació de Moros i Cristians de Torrent va organitzar un bonic acte amb una representació teatral que va agradar i va emocionar molt als presents. Els capitans de 2017 van desfilar amb les seues tropes fins a la Torre per a posar en comú les Lleis de Vassallatge de la ciutat. Com que no arribaven a un acord, els capitans van fer públics els noms dels quatre representants que lliuraran la batalla entre moros i cristians per a aconseguir les terres torrentines el juliol vinent.

El capità cristià, Vicent Burguera va passar el testimoni a Enrique Vázquez, de la filà Forquers, mentre que el capità moro, Vicent Simó, deixa la capitania a Laura Simó, de comparsa Buadinss. Els alferes Concha Gallardo, del bàndol cristià i Patricia López, del bàndol moro van acomiadar el seu càrrec i van donar la benvinguda als pròxims representants de les alferecíasJavier Peris, de la filà Montesa i Eduardo Hidalgo, de la comparsa Berberiscos.

Els capitans de 2017, van imposar les insígnies de la Federació de Moros i Cristians -presidida per Xavier Santamaría-, que els acredita com a pròxims capitans i alferes de la ciutat.

La jornada va acabar amb un menjar de germanor en l’àgora de Parc Central.

PublicitatJuega Limpio Orihuela