20.2 C
Valencia

Sanitat estudia el “grup de contacte” del mort amb coronavirus a València

El ministre de Sanitat ha assegurat que el seu departament ha procedit a la investigació del "grup de contacte" de l'home que va morir el passat 13 de febrer en l'Hospital Arnau de Vilanova de València.

- Publicitat -AVL

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat este dimecres que el seu departament ha procedit a la investigació del “grup de contacte” de l’home que va morir el passat 13 de febrer en l’Hospital Arnau de Vilanova de València i a qui li va ser detectat coronavirus.

En una entrevista en la Cadena SER, recollida per Europa Press, el titular de Sanitat ha explicat a més que no tenen constància d’altres casos de persones que moriren abans del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri va fer el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d’origen desconegut.

“Que jo conega no”, ha apuntat, per a després assenyalar que la decisió de Sanitat és la d'”analitzar aquelles pneumònies de persones que estan en vida”. “En este cas es va prendre esta decisió i crec que va ser encertada. A la persona morta se li ha aplicat este protocol per a verificar que els seus contactes més estrets no han contret la malaltia”, ha afegit.

En qualsevol cas, Illa ha asseverat que, a causa de la data de la mort, el passat 13 de febrer, els dies que han transcorregut estan per damunt dels 14 dies del període d’incubació. “Si hi haguera hagut un contagi, s’hauria d’haver detectat ja. Si haguera hagut de passar alguna cosa ja hauria passat”, ha sostingut.

DESCARTA PROHIBIR CONCENTRACIONS EN RECINTES TANCATS

D’altra banda, el ministre també s’ha referit a la celebració del València-Atalanta i al València Basket-Olimpia de Milà dels pròxims dies 5 i 10 de març. “Allò que comporta una afluència de públic no es pot celebrar a porta oberta”, ha recordat.

Este mateix dimarts, la consellera de Sanitat de la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, va explicar que esta instrucció és “congruent amb les mesures adoptades en aquells països que són zones de risc”, com Itàlia, on els partits s’estan celebrant a porta tancada.

Finalment, Illa ha descartat prohibir “de moment” la resta de concentracions massives de persones en recintes tancats. “Anem a anar prenent les mesures quan calga, sempre basades en evidències científiques, i de moment estes mesures no procedeixen”, ha resolt.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià