viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

‘La mort de Guillem’ guanya el Premi de l’Audiovisual Valencià al millor llargmetratge

'Coses a fer abans de morir', amb quatre guardons, 'La mort de Guillem' i 'The Mistery of the Pink Flamingo', amb tres cadascun, són els títols més premiats.

La pel·lícula La mort de Guillem va rebre anit el premi a millor llargmetratge en la gala dels III Premis de l’Audiovisual Valencià, que va ser retransmesa per À Punt. Aquesta cita anual amb el sector, organitzada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, és una oportunitat per a mostrar la qualitat, el bon moment i la projecció de la cultura audiovisual valenciana dins i fora de les nostres fronteres, malgrat l’actual situació per la Covid-19.

          L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual va reconéixer amb els seus premis el talent, la professionalitat, l’esforç i el potencial de diverses produccions que compten amb la participació d’À Punt Mèdia, que continua sent el motor de finançament per a impulsar l’audiovisual valencià, com va assenyalar en la seua intervenció el periodista i director de cinema Rafa Moles en recollir el premi per a La mort de Guillem.

Una de les pel·lícules que comptava amb més nominacions, La mort de Guillem, de Lastor Mitjana, Som Batabat, Suicafilms, Televisió de Catalunya i À Punt Mèdia, va obtindre el premi a millor llargmetratge. Va aconseguir dos guardons més: un per a Glòria March, com a millor actriu protagonista; i l’altre per a Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés, pel millor guió.

En la categoria de millor llargmetratge documental, el premi va recaure en The Mistery of the Pink Flamingo, dels germans Polo i Japonica Films. Aquest títol, participat per À Punt, es va emportar dos guardons més: el de millor direcció artística per a Carla Fuentes i el premi a millor so per a Leticia Argudo.

La boda de Rosa, participada per À Punt Mèdia, que també partia com una de les favorites, va aconseguir el premi a millor direcció per a Icíar Bollaín i el premi a millor direcció de producció per a Cristian Guijarro.

Premis per a produccions pròpies i coproduccions d’À Punt Mèdia

La pel·lícula Coses a fer abans de morir va aconseguir quatre guardons. Un va ser per a Sergio Caballero com a millor actor principal; Cristina Fernández Pintado i Ángel Fígols van guanyar els premis a millor actriu i millor actor de repartiment; i Jose Zapater i Noelia Pérez es van emportar el premi a la millor música original.

Un cercle en l’aigua va obtindre dos premis, un pel treball d’Inés Liverato, que va guanyar el premi a millor vestuari; i l’altre per a Vicen Beti i Fina Espert, a millor maquillatge i perruqueria.

Sara Marco Caballero va guanyar el premi a millor muntatge i posproducció per Lobster Soup; i Celia Riera va ser la guardonada a millor direcció de fotografia i il·luminació pel seu treball en La recepta de l’equilibri.

El jurat va atorgar el premi a la millor sèrie a Parany, de Pro Ficció TV; La memòria rescatada, dels Somnis de la Formiga Roja, va obtindre el guardó a millor sèrie documental; el premi a millor curt de ficció va recaure en el títol Stanbrook, de Nakamura Films i Nephillim Produccions; el millor curt documental va ser Apatxe, de Calibrant Produccions; el premi a millor curt d’animació va recaure en Rutina, la prohibició, d’Hampa Studio; i el premi al millor videojoc el va obtindre Summer in Mara, de Chibig.

L’actriu Empar Ferrer va rebre el Premi d’Honor que atorga Cultura de la Generalitat per la seua extensa trajectòria i la profunda vinculació al sector audiovisual valencià. Cal recordar que Empar Ferrer ha interpretat una multitud de papers en pel·lícules i sèries de televisió. Pel que fa al cinema, compta amb una trajectòria que engloba una trentena de pel·lícules com Con el culo al aireQue nos quiten lo bailaoCelosSoldados de SalaminaVolavéruntEl corazón del guerreroFlores de otro mundoSolasEl viaje de Carol o Las 13 rosas.

Respecte als seus treballs en sèries de televisió, compta també amb una llarga trajectòria en papers en més d’una vintena de títols entre els quals es troben Amar en tiempos revueltosHospital CentralLes moreresNegocis de famíliaGran ReservaLa que se avecinaAquí no hay quien vivaEl tiempo entre costuras o la recent El pueblo.

No van faltar els homenatges a Luis García Berlanga i Ennio Morricone, a més del record als companys del sector audiovisual que ens han deixat enguany. La cerimònia, conduïda per la presentadora Núria Roca, va incloure les actuacions musicals de La Fúmiga i Peter Gun & The Paper Hats

Últimas noticias

Contenido relacionado