11:09 am - Saturday, 30 May 2020

La mort ens iguala. Però, tots els morts són iguals?

- Publicidad -Reciplasa

Jordi Tàrrega i Sangüesa, membre de Compromís per Castelló, escriu un article per les víctimes de la pandèmia causada per la COVID-19.

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Si alguna cosa està demostrant la pandèmia causada per la COVID-19 és que la mort no fa distincions i ens iguala a totes les persones. Bé, hauria de fer l’observació, que sempre afecta una mica més a qui té menys mitjans o una pitjor atenció sanitària; simplement penseu que no és el mateix confinar-se en una casa amb jardí i amb totes les comoditats que amb un pis petit, no es pot comparar. Ho dic, sobretot, perquè entre les víctimes hi ha gent de tota condició, alguns molt coneguts.

Però, no, no tots els morts són iguals, si més no per la utilització que se’n fa d’estes morts. Només posaré alguns exemples:

Més de 1.000 a causa de la violència masclista, des que es registren estes dades (any 2003). Per a alguns no tenen gens d’importància.

Prop de 1.500 a causa del terrorisme, siga del signe que siga, incloent-hi les persones de nacionalitat espanyola mortes a l’estranger. No cal dir que han estat morts molt instrumentalitzades políticament, algunes més que altres.

Més de 4.000 a causa de l’hepatitis C. Hi havia remei, però per al PP, aleshores al poder autonòmic i estatal, era massa car i van deixar morir aquelles persones que no s’ho podien pagar.
Prop de 22.000 a causa de la pandèmia per la COVID-19. No seré jo qui repasse ací la utilització que se n’està fent per l’oposició.

113.178 caídos por Dios y por España. Estos, ben “comptadets” (el càlcul és de Ricardo de la Cierva), fa dècades que estan sent homenatjats.

Més de 150.000 a causa de la repressió franquista, no de la guerra (https://elpais.com/diario/2002/10/21/cultura/1035151203_850215.html). Estos per a molts tenen un valor molt baix, gairebé menyspreable.

Quin cinisme els dels que demanen banderes a mitja asta i dol oficial per a algunes d’estes víctimes, ignorant, o fins i tot burlant-se d’altres. Ara ploren els que deixen morir gent per motius econòmics. Ara volen tribut, memòria i homenatge, quan ho estan negant, una i mil vegades, per a les víctimes del franquisme, arribant a insultar els seus familiars de la forma més vil i grollera, totalment inhumana. O no ho és dir que hi ha qui pensa buscar el seu avi quan hi ha subvencions?

La utilització de la mort com a argument polític per a desacreditar i fer “acoso y derribo” del govern, és vil, mostra d’una baixesa i manca total d’ètica i moral. I el que és encara més lamentable, les persones que ho estan fent són de les que es diuen religioses, catòliques, apostòliques i romanes, i ho pregonen als quatre vents. Hipocresia!

Va per davant el meu condol a tots els que han patit la pèrdua de persones properes. Jo soc crític, molt, però no utilitzaré la mort, les persones mortes, com a arma política. No m’agrada com s’han fet i s’estan fent moltes coses, no m’agrada la militarització de la vida quotidiana, però ja en parlarem, tindrem temps més endavant… A més a més, no els tinc cap enveja a les persones que en estos moments tenen responsabilitats de govern, si som sincers esta situació és nova, per a tots, i ningú, absolutament ningú, té la solució màgica.

Jordi Tàrrega i Sangüesa.
Membre de Compromís per Castelló.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Repunten els contagis a les portes del canvi de fase

Des què començà la pandèmia, en el territori valencià, s'han confirmat 11.204 positius amb una prova PCR.

Els disturbis racials s’estenen per tots els Estats Units

En Minneapolis centenars de manifestants van desafiar el toc de queda imposat.

Uns policies locals salven la vida a una xiqueta de 2 anys

La patrulla de policia local la va trobar en parada cardiorespiratòria.

Les tres escoletes infantils municipals de Castelló obriran prorrogant uns serveis finalitzats per contracte en 2018

La gestió de les tres escoletes infantils municipals de l'ajuntament, 'Biberons, Chupetes i Peücs' es preveu que seguisca en mans de la mateixa empresa...

Més personal, més neteja, recursos i temps són les “exigències” bàsiques de l’Atenció Primària a la Conselleria davant la COVID-19

El Fòrum de Metges d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana elabora un document amb 16 punts de millora per a afrontar la desescalada.

Esta publicació està disponible en : Valencià