Augmenten a 80 les morts per la infecció del coronavirus

Les autoritats de salut pública han detallat que hi ha 461 pacients en estat crític.

La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha augmentat hui dilluns el balanç de persones afectades pel coronavirus i ha xifrat en 80 les víctimes mortals i en 2.744 el nombre de persones infectades.

Les autoritats de salut pública han detallat que hi ha 461 pacients en estat crític. Les 24 noves víctimes mortals a causa del virus s’han registrat a la província d’Hubei, al centre de la Xina.

Aquest diumenge, el ministre de Sanitat xinès, Dt. Xiaowei, va fer un balanç de víctimes, que va xifrar el 56, i va informar que la comprensió del virus per part de les autoritats era “limitada” i, per este motiu, de moment no són capaços de conèixer l’abast potencial de la malaltia ni els possibles riscos de mutació. “El brot continuarà actiu durant un cert temps”, va assenyalar.

A més a més, ahir van saltar totes les alarmes en conèixer-se que el coronavirus té un període d’incubació de 14 dies i que és contagiós abans que se’n manifesten símptomes.

Això diferenciaria radicalment el nou virus del SARS o síndrome respiratòria aguda greu que es va originar a la Xina el 2002 i que va causar la mort de més de 700 persones arreu del món. El SARS no era asimptomàtic, per la qual cosa era més fàcil localitzar-ne possibles contagiats.

Les autoritats xineses sospiten que unes 5.794 persones podrien ser portadores del virus, que va ser identificat per primera vegada al desembre.

El virus ha arribat també a altres parts del món perquè les autoritats de França van confirmar divendres els seus primers tres casos del coronavirus. El Govern nord-americà, per la seua banda, va confirmar que hi ha un segon pacient infectat al país.

Es té constància de dos casos a Corea del Sud i dos més al Japó, Hong Kong, Macau i el Vietnam. A Taiwan se n’ha registrat un, igual que a Singapur. A Tailàndia se n’han registrat tres casos, però dos ja s’han curat, la mateixa quantitat que a Malàisia, als quals se suma un cas a Austràlia i un altre al Canadà.

CatalanSpanish